© Polizei Tirol

Onhandige bankovervaller laat tijdens zijn vlucht deel van de buit vallen

Een bandiet die een geslaagde bankoverval had gepleegd in de Oostenrijkse stad Innsbruck, heeft op zijn vlucht een deel van de buit laten vallen. De politie kon voor enkele duizenden eurobiljetten van 100 en 200 euro recupereren.

tg
Bron: Kronen Zeitung

De bankoverval vond dinsdag om 11.27 uur plaats. Een man met een zwarte hoodie die zijn gezicht gedeeltelijk verstopte achter een mondmasker greep een baliemedewerkster van de bank vast en bedreigde haar met een vuurwapen. In het Engels eiste hij dat de kluis werd geopend en dat ze hem al het geld overhandigde.

Nadat de medewerkster de kluis met een sleutel had geopend, gaf zij de overvaller een hoeveelheid bankbiljetten. Hoeveel is niet bekend. Daarna verliet de man het bankfiliaal en vluchtte hij in de richting van de Innpromenade, vlakbij.

Maar onderweg verloor hij door een onhandigheidje dus een deel van de buit, enkele duizenden euro’s in biljetten van 100 en 200 euro.

(Lees verder onder de post)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De politie zoekt nu een slanke man van ongeveer 1.70 meter lang en 25 tot 40 jaar oud. Ze hebben dinsdag beelden verspreid van de verdachte, gemaakt door de veiligheidscamera’s in de bank.

Op basis van getuigenissen en camerabeelden houden de onderzoekers er sterk rekening mee dat dezelfde dader eerder al heeft toegeslagen in de regio. Een man die aan dezelfde beschrijving voldeed, overviel op 28 november een filiaal van de Volksbank in Kufstein, ook in Tirol. Op 11 januari en 20 maart waren twee filialen van de Sparkasse het doelwit.

Hoeveel de buit was bij al die overvallen, is niet bekend. Maar men gaat er dus wel van uit dat het steeds om dezelfde dader ging.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer