VIDEO. Kinderen krijgen zingzakken

Op de laatste dag van het jaar, zondag 31 december, wensen de kinderen in de regio ons al zingend een prettig eindejaar. Door het uitdelen van zingzakken in alle Essense scholen wil de gemeente die traditie extra aanmoedigen en de bewoners aansporen om met gulle hand een snoepje of centje te geven. De kleuters van het Erasmusatheneum mochten als eersten een zingzak in ontvangst nemen.

Margo Tilborghs

In Essen gaat, tradititiegetrouw het nieuwjaarszingen door op 31 december, ook al valt dat op een zondag. De kinderen gaan dan al zingend van deur tot deur en wensen de bewoners een gelukkig nieuwjaar toe.

"We willen deze traditie terug een beetje aanmoedigen", zegt schepen van jeugd, Helmut Jaspers (sp.a). "In het gemeentelijk infoblad kan u op de achterzijde twee deurhangers vinden. Die kan je aan je deur hangen zodat kinderen weten of ze al dan niet bij je kunnen komen zingen. Op de ene staat te lezen dat kinderen welkom zijn, maar wanneer u niet thuis bent of door nachtwerk nog aan het uitslapen bent, kan u de andere deurhanger gebruiken. Uiteraard hopen we dat de bewoners met gulle had iets willen geven."

Soep & chocomelkbedeling

De jeugdraad voorziet heerlijke soep en warme chocomelk waardoor ze zich kunnen opwarmen. Je vindt ze op de volgende locaties: •Horendonk:Café de Gaffel (Over d’Aa 270) - Chiro Joho en Chiro Klavertje 4•Wildert: Station Wildert - KLJ Wildert en KSA Heidebloempje•Centrum: Café Onder Den Toren (Nieuwstraat 47) – Chiro Onze Lieve Vrouw + Scouts Centrum•Statie: Statievelden– Chiro Happy Dorp + Jeugd Rode Kruis•Hoek: KLJ Lokaal (Bergsebaan 1) – KLJ Hoek•Heikant: Delhaize (Leemstraat 1) – Scouts en Gidsen Heikant

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER