© kevin verboven

Visboer gepakt door de kracht van Facebook

Op vraag van het gemeentebestuur parkeerde Koen Daems uit Emblem dinsdagmorgen zijn mobiele viskraam Catch of the Day op het plein voor het oud-gemeentehuis in Massenhoven. Zonder enige publiciteit kreeg hij meteen veel visliefhebbers uit het kanaaldorp aan zijn kraam.

Kristin Matthyssen

“Ik ben verrast hoe sterk dit dorp aaneenhangt”, zegt visboer Daems. “De vrouw van chocolatier Laurens zag mijn wagen hier staan en postte het op de Facebookpagina 'Ge zijt van Massenhove'. En op één-twee-drie wist blijkbaar iedereen het!”

Zoals bekend is Massenhoven een zeer winkelarm dorp. Vorig jaar vertrok ook nog eens de Aldi naar Zandhoven. “Dat viskraam staat elke maand al op de markt in Zandhoven”, vertelt burgemeester Luc Van Hove (CD&V). “We willen die kleine dorpen meer laten leven en hebben daarom aan de visboer gevraagd om ook Massenhoven en Viersel aan te doen.”

Daems staat voortaan elke derde dinsdag van de maand in Massenhoven en elke eerste dinsdag van de maand in Viersel, alleen in de voormiddag. “Het zijn mijn enige nog vrije momenten”, zegt hij. Sinds vorige maand worden Massenhoven en Viersel ook al wekelijks bezocht door een mobiele slager uit Brecht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER