Zaakvoerders Mike en Kitty in hun nieuwe zaak in de Leopoldlei.© Dirk Vertommen

Kitty en Mike openen gespecialiseerde koffiebar met vintagelook: “Liefhebbers zullen zeker het verschil proeven”

Heist-op-den-Berg -

Liefhebbers van de betere koffie kunnen voortaan terecht bij Koffie-Boetiek HOB in de Leopeoldlei in Heist-op-den-Berg. De Heistse Kitty Van de Ven (45) en haar partner Mike Van Vlasselaer (48) openden er vrijdag de deuren van hun nieuwe zaak.

Kristof Van Rompaey

Met hun nieuwe koffiebar wisselen zaakvoerders Kitty en Mike het geweer van schouder. Kitty is verpleegkundige, maar werkte als administratief bediende. Mike heeft ervaring in de bouwsector. Het koppel vond het tijd voor een nieuwe uitdaging.

“We volgden allebei een barista-opleiding in Antwerpen”, vertelt Kitty. “We proefden er de allerslechtste koffies, bijvoorbeeld met een te lange doorlooptijd of een te hoge concentratie. Je leert er heel kritisch proeven en leert de fruit- en citrussmaak en de koffienasmaak echt herkennen. Zo is het idee ontstaan om een gespecialiseerde koffiezaak te openen in Heist.”

Mike en Kitty volgden een barista-opleiding in Antwerpen.© Dirk Vertommen

In het centrum zijn er wel wat zaken waar je al koffie kunt drinken. “Maar dat is dan de meer commerciële koffie”, legt Kitty uit. “Het verschil met de speciality koffie die wij serveren, proef je echt wel. Liefhebbers gaan dat zeker beamen. We hebben oog voor de teelt, de wassing en de branding van de bonen en natuurlijk voor het uitgesproken aroma.”

Lange zoektocht

Een geschikte locatie vinden voor hun zaak bleek geen sinecure. “We hebben er een lange zoektocht in de Bergstraat op zitten”, zegt Kitty. “Van verschillende panden kregen we geen antwoord. De locaties die via immokantoren op de markt staan, hebben vaak een waanzinnig hoge huurprijs. Zo zijn we in februari op dit pand in de Leopoldlei gestuit, maar het moest eerst nog een functiewijziging naar horeca ondergaan.”

“We hebben oog voor de teelt, de wassing en de branding van de bonen en natuurlijk voor het uitgesproken aroma.”

Kitty Van de Ven

Medezaakvoerder

Met hun centrale locatie in het centrum mikken de zaakvoerders onder meer op bezoekers van de zondag- en maandagmarkten. “Nog een pluspunt is dat we hier vlak aan de parking Leopoldlei liggen”, zegt Kitty. “Er stoppen veel bussen en er is dus zeker genoeg passage, onder meer van de leerlingen die naar het Sint-Lambertusinstituut en het Atheneum gaan.”

De zaak is vrijdag geopend.© Dirk Vertommen

Kitty en Mike gaven hun zaak een vintage uitstraling. “We hebben een verbruikszaal, maar je kunt ook koffies afhalen”, zegt Kitty. “We werken met twee soorten, een single blend voor de lungo’s en een melange blend voor onze espresso, macchiato en andere specialekes.”

“En ik bak heel graag cakes, waar we telkens een vers dagaanbod van hebben. We serveren ook broodpudding, gebak en een croque uit het vuistje”

Kitty Van de Ven

Medezaakvoerder

Ook voor vegans

Voor zij die niet zo verzot zijn op koffie, staat er onder meer huisbereide gemberthee, chai late en green macha tea op de kaart. “Je kunt ook gewoon een frisdrankje of een pintje bestellen”, zegt Kitty. “En ik bak heel graag cakes, waar we telkens een vers dagaanbod van hebben. We serveren ook broodpudding, gebak en een croque uit het vuistje.”

Hun interieur gaven de zaakvoerders een vintage toets.© Dirk Vertommen

De zaakvoerders bereiden hun koffies met verse volle melk. “Maar je kunt telkens voor een plantaardige optie kiezen”, zegt Kitty. “We gebruiken daar Barista This is not Milk voor, een nieuw product van Alpro dat nog op de markt moet komen. Het is een havermelk, maar met meer eiwitten en minder havergehalte. Ook vegans en mensen met een lactose-intolerantie kunnen dus zeker bij ons terecht.”

De zaak is maandag open van 6.30 tot 14 uur. Op dinsdag kun je er terecht van 8 tot 16.30 uur, vrijdag van 8 tot 16.30 uur, zaterdag van 9 tot 16.30 uur en zondag van 9 tot 15 uur. Woensdag en donderdag zijn de vaste sluitingsdagen. “De openingsuren kunnen nog wel aangepast worden, afhankelijk van wat we de komende tijd ondervinden”, zegt Kitty.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Handelaars en horeca Kempen