Chinese zoo voldoet niet aan criteria om reuzenpanda’s op te vangen, en haalt er dan maar twee honden en wat potten verf bij

Een Chinese zoo is het mikpunt van spot en kritiek geworden nadat beelden van hun ‘panda’s’ gedeeld werden op sociale media. De zoo kreeg geen echte reuzenpanda’s toegewezen, dus gingen ze aan de slag met witte en zwarte verf om twee chowchows om te toveren in ‘pandahonden’.

pjv
Bron: Daily Mail

De Taizhou Zoo wilde heel graag reuzenpanda’s tentoonstellen, maar omdat de zeldzame dieren beschouwd worden als een nationale schat, moeten dierenparken aan strenge voorwaarden voldoen om er enkele te krijgen. Het dierenpark in Taizhou voldeed niet en kreeg geen reuzenpanda’s toegewezen, dus werd er gezocht naar alternatieven en werden enkele ‘pandahonden’ besteld.

Volgens de zoo zijn de opmerkelijke chowchows erg populair bij de bezoekers, maar er komt ook heel wat kritiek omdat de honden geverfd werden. “Maar mensen verven hun toch haar ook?”, reageert de zoo. “Met natuurlijke haarverf zonder chemicaliën kan dat dus ook met honden als ze een lange vacht hebben.”

bekijk ook

Bezoekers schreeuwen om hulp wanneer dierenverzorgster wordt aangevallen door panda’s

Beer in zoo peuzelt plots zwemmende eendjes op voor ogen van geschokte kinderen: “Dat is niet lief!”

Panda trakteert zoobezoekers op “twerksessie”, passanten komen niet meer bij van het lachen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen