© victoriano moreno

VIDEO. Indoor skipiste opent vrijdag in Wilrijk: wij gingen al testen met snowboarder Sebbe De Buck

Indoor skipiste Aspen zwaait vrijdag voor het grote publiek de deuren open. Het voor Vlaanderen unieke complex aan de Wilrijkse industriezone Terbeke wordt een paradijs voor skiërs en snowboarders. Voor initiatiefnemer en zaakvoerder Yves Champagne is het een droom die werkelijkheid wordt.

luk luyten

If you can dream it, you can do it”, zegt een opgeluchte Yves Champagne. Meer dan tien jaar speelde hij met een groots en gedurfd plan voor een project dat meer sceptici kreeg dan believers. Maar na minder dan een jaar en precies binnen het geplande tijdsbestek kan er in Aspen geskied worden. Tegelijk met het begin van de herfstvakantie.

“Die streefdatum was enorm belangrijk, vandaar mijn opluchting. Na de gigantische investeringen wordt het nu hoog tijd dat er ook geld binnenkomt. Het begin van de herfstvakantie en met de kerstvakantie in het verschiet, is dit het ideale moment om op te starten.”

Dat de vooropgezette timing werd gehaald dankt Champagne aan de inzet en de flexibiliteit van de aannemer. We hebben gewerkt als een bouwteam, wat inhield mijn vennoten en ikzelf bij elke werkvergadering aanwezig waren en mee keuzes maakten. Zo kon voor het aanduiden van onderaannemers veel tijd worden uitgespaard. Ook al was het prijskaartje soms hoger.”

Tijd om in te lopen

Enkele dagen voor de opening is er in en rond het complex nog veel opkuis, en binnen zal er nog een tijdje gewerkt moeten worden aan de verfraaiing. “Maar al wat moet werken, is operationeel”, zegt Champagne, die vrijdag een enorme toeloop verwacht.

“Het wordt vrijdag overigens een zogenaamde soft opening, zonder veel gedoe. Op 25 november plannen we een white carpet-opening. Dan mag het er wel een beetje officieel aan toegaan. Zo geven we onszelf een maand de tijd om in te lopen en bij te sturen waar nodig.”

© Victoriano Moreno

Meer info omtrent de skipiste zelf vindt u op www.­aspen.be.

Skipiste Aspen in cijfers

  • De kosten: 16 miljoen euro
  • Piste: 240 m lang, 50 m breed en 15 m hoog
  • Sneeuwoppervlakte: 12.000 m², 6.000 m³ sneeuw. Dat zijn 400 vrachtwagens vol
  • Capaciteit van 350 tot 400 gebruikers
  • 400 parkeerplaatsen onder de piste
  • Skiliften: per uur 4.000 personen
  • Beoefenaars: in een straal van 35 km wonen 225.000 skiërs en snowboarders. Op jaarbasis worden 120.000 bezoekers verwacht
  • Personeel: 23 voltijdse werknemers. Groei voorzien naar 35 voltijdse werknemers
  • Monitoren: 120
  • Evenementen: ook twee ruimtes, geschikt zijn voor allerlei evenementen. 420 en 300 zitplaatsen