De fiets- en voetgangerstunnel heeft dringend wat liefde nodig.© Stad Antwerpen

Werken aan ‘Vettig tunneltje’ in Berchem uitgesteld: “Infrabel zoekt oplossing voor technisch stabiliteitsprobleem”

Berchem -

De renovatie van de fiets- en voetgangerstunnel onder het treinspoor in Berchem tussen de Roderveldlaan en de Spoorwegstraat, ook wel het ‘Vettig tunneltje’ genoemd, wordt uitgesteld. Infrabel onderzoekt hoe het de stabiliteit van de sporen kan garanderen tijdens de werken.

De geplande werkzaamheden, die normaal midden of eind 2024 zouden starten, moesten het tunneltje een broodnodige make-over geven en meteen ook de mobiliteit en veiligheid in de straten rondom verbeteren.

“Het ‘Vettig tunneltje’ verdient deze make-over en het schept ineens de mogelijkheid om de toegangswegen minder steil te maken en wat meer open te gooien”, zei districtsschepen van Openbaar Domein Bruno De Saegher (N-VA) daar toen over in jouw krant. “Aan de zijde Groenenhoek koppelen we in een nieuwe totaalaanpak het Prieelpark aan de tunnel. Deze zachte verbinding onder de spoorweg zal een pak veiliger en mooier zijn.”

De ingang van het tunneltje aan de Roderveldlaan.© Google Streetview

Maar daar is het dus nog eventjes op wachten. Tijdens het opmaken van de plannen kwam men tot de ontdekking dat de stabiliteit van de tunnel, die recht onder de treinsporen van de verbinding Antwerpen-Brussel loopt, tijdens de duur van de werken niet gegarandeerd kan worden. Netbeheerder Infrabel is daarom op zoek naar een technische oplossing. De drukke lijn stilliggen, behoort uiteraard niet tot de mogelijkheden.

Het districtsbestuur wil echter al wel aan de slag aan de kant van de Groenenhoekwijk. “Het stuk tussen de tunnel en het Prieelpark wordt vergroend”, zegt De Saegher. “Die werken kunnen al plaatsvinden, afzonderlijk van de werken aan de tunnel. We hopen daar volgend jaar mee te beginnen.”

Het tunneltje, aan de kant van het Prieelpark.© Stad Antwerpen

 (JABA)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER