© EPA-EFE

Eerste puntenverlies voor Chelsea in Europa League, Bolingoli stoot door met Rapid Wenen

Boli Bolingoli-Mbombo heeft zich donderdagavond met Rapid Wenen geplaatst voor de zestiende finales van de Europa League. De Oostenrijkse club boekte op de slotspeeldag in groep G een 1-0 overwinning tegen Rangers in een rechtstreeks duel om de kwalificatie.

LEES OOK. Deze ploegen zijn al zeker van een plaats in de zestiende finales van de Europa League

Invaller Ljubicic (84.) scoorde het verlossende doelpunt helemaal in de slotfase. Boli Bolingoli-Mbombo maakte in het Allianz Stadion in Wenen de partij vol tegen de club van coach Steven Gerrard. Rapid Wenen (8 ptn) stoot door samen met Villareal (10 ptn), dat zich van groepswinst verzekerde met een 2-0 thuiszege tegen Spartak Moskou. Rangers (7 ptn) en Spartak (5 ptn) strandden op een zucht van de knock-outfase.

© AFP

In groep K slaagde Rennes er op de valreep in om zich bij de laatste 32 te scharen. De Franse club vocht daarvoor een rechtstreeks duel uit met Astana, dat genoeg had aan een gelijkspel. Rennes won echter met 2-0 dankzij doelpunten van Sarr (66. en 73.), nadat Bourigeaud een strafschop had gemist. Daardoor wipt Rennes (9 ptn), dat begin december nog coach Lamouchi op de keien zette, over Astana (8 ptn) naar de tweede plaats. Dinamo Kiev (11 ptn) was al zeker van groepswinst en gunde Jablonec (5 ptn) zijn eerste Europese zege.

Eerste puntenverlies van Chelsea

Chelsea leed op de slotspeeldag zijn eerste puntenverlies in deze Europa League. De Blues waren al geplaatst en konden zonder sterkhouders zoals Eden Hazard afzakken naar Boedapest. Daar geraakte Chelsea na een perfecte 15 op 15 niet voorbij Vidi (2-2). Dat volstond niet voor de Hongaren de groepsfase te overleven. BATE Borisov ging met 1-3 winnen op bezoek bij PAOK Thessaloniki en verzekerde zich zo alsnog van de volgende ronde. Chelsea (16 ptn) en BATE (9 ptn) stoten, Vidi (7 ptn) en PAOK (3 ptn) liggen eruit.

Lazio was in poule H al helemaal zeker van de volgende ronde. Daarom kreeg Silvio Proto nogmaals zijn kans tussen de palen. Opnieuw zonder succes want de Romeinen gingen in eigen huis met 1-2 onderuit tegen Eintracht Frankfurt, dat zo de groepsfase afsluit met 18 op 18.

LEES OOK:

- Genk demonstreert in Europa League tegen machteloze Noren: groepswinst en straks reekshoofd bij loting

- Standard blijft verweesd achter: 0-0, Europees uitgeschakeld en Oulare opnieuw geblesseerd

Uitslagen:

Groep G:

Rapid Wenen (Oos) - Glasgow Rangers (Sch) 1-0

Villarreal (Spa) - Spartak Moskou (Rus) 2-0

Groep H:

Lazio Rome (Ita) - Eintracht Frankfurt (Dui) 1-2

Marseille (Fra) - Apollon Limassol (Cyp) 1-3

Groep I:

Besiktas (Tur) - Malmö (Zwe) 0-1

Genk (Bel) - Sarpsborg (Noo) 4-0

Groep J:

Akhisarspor (Tur) - Standard Luik (Bel) 0-0

Sevilla (Spa) - Krasnodar (Rus) 3-0

Groep K:

Dynamo Kiev (Oek) - Jablonec (Tsj) 0-1

Rennes (Fra) - Astana (Kaz) 2-0

Groep L:

PAOK Saloniki (Gri) - BATE Borisov (WRu) 1-3

Vidi (Hon) - Chelsea (Eng) 2-2

Bekijk hier alle uitslagen en standen in de Europa League!

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer