Hollywoodactrice Selma Blair openhartig over haar strijd tegen MS

© ISOPIX

De Amerikaanse actrice Selma Blair (46), onder meer bekend uit ‘Cruel Intensions’ en ‘Legally Blonde’, lijdt aan de zenuwziekte multiple sclerose. Op Instagram schrijft ze in een emotionele post hoe ze daarmee omgaat.

vwh

De ziekte werd bij Blair ontdekt op 16 augustus, maar ze had naar eigen zeggen al langer last van de symptomen en volgens dokters is ze zelfs al vijftien jaar patiënt zonder het zelf te weten. Een paar dagen gelden stond ze in een pashokje en besloot ze aan haar fans te zeggen dat ze met MS worstelt.

“Ik ben gehandicapt. Ik val soms en ik laat dingen vallen”, schrijft ze. Mijn geheugen is mistig. En mijn linkerkant vraagt om een routebeschrijving vanaf een gebroken gps. Maar ik doe het. Ik lach en ik weet niet precies wat ik zal doen, maar ik zal mijn best doen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Het kan overweldigend zijn in het begin. Je wil slapen, je wil altijd slapen. Ik heb geen antwoorden, want ik wil gewoon… slapen. Maar ik wil mijn leven opvullen. Ik wil weer met mijn zoon spelen, over straat wandelen en paardrijden. Ik heb MS en het gaat wel goed. Maar als je me ziet vallen aan de overkant van de straat, voel je vrij om me recht te helpen. Als ik het alleen moet doen, duurt het een hele dag.”

Verder is Blair dankbaar dat ze een job heeft en dat haar vrienden en collega’s helpen om die naar behoren uit te oefenen. De producer van haar nieuwe Netflix-reeks stelde haar gerust door te zeggen dat "iedereen wel iets heeft", dus binnenkort zien we haar acteren in de de serie ‘Another Life’.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen