De gedroomde headliner: Kendrick Lamar spuwt vuur op Pukkelpop

© AFP

Belgium, we gaan naar the next level vanavond”, sprak Kendrick Lamar meermaals tijdens zijn langverwachte optreden op Pukkelpop. De Amerikaanse rapper bracht een boeiende show, maar het ontbrak hem aan passie en vuur. Twee zaken waar hij normaal geen gebrek aan heeft. Echt storen deed het niet: Lamar is een klasbak en demonstreerde dat uitgebreid.

gjs

Kendrick Lamar stapte in Kiewit ruim een kwartier te laat het podium op. Hij had een T-shirt van Oasis aan, met daarop de tekst van megahit Supersonic. “You could have it all, but how much do you want it”, stond erop. Vrij vertaald: je kan bereiken wat je wilt, als je het maar echt wilt. En Kendrick, die leek het op Pukkelpop niet écht te willen.

De Amerikaanse rapper begon wel sterk aan zijn show. Terwijl zijn band achter hem uitstekend stond te spelen, rapte hij zoals steeds aan een waanzinnig tempo. Een filmpje op de schermen had hem ingeleid als Kung Fu Kenny, de superheld die wordt opgeleid om de wereld te redden. Dat is exact wie Lamar wil zijn: iemand die via zijn muziek en kritische teksten dingen ten goede verandert in de wereld.

Maar als de Amerikaan dat echt wilt, zal hij uit een ander vaatje moeten tappen dan op Pukkelpop. Te vaak viel de show stil en stond hij zonder de hem zo kenmerkende passie en vuur te doen waar hij momenteel de beste ter wereld in is. De fans rapten erop los en gingen uit de bol, maar Lamar wist te weinig te verrassen. Kiewit kreeg een doorslagje voorgeschoteld van de show die hij eerder dit jaar in het Sportpaleis bracht. Minder is dus niet altijd meer, want de boodschap van Lamar ging wat verloren in de Limburgse nacht.

Er waren wel momenten waarop alles wel klopte. In King Kunta bijvoorbeeld, het moment voor de hele weide om hun coolste danspasjes boven te halen. Of megahit Humble, die door het publiek overgenomen werd en a capella gerapt werd door Pukkelpop, om vervolgens met muziek nog eens hernomen te worden door Lamar. Een uitstekende headliner voor het festival, laat daar geen twijfel over bestaan, maar Lamar kende jammer genoeg niet zijn beste dag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen