30' Geel

Damien Dussaut

32' Doelpunt

1-0 Chuba Akpom

45'+1' Strafschop gemist

Chuba Akpom

76' Wissel

in: Igor Vetokele
out: Alexis De Sart

80' Wissel

in: Yohan Boli
out: Chuba Akpom

81' Geel

Steven De Petter

83' Wissel

in: Jordan Botaka
out: Jonathan Legear

90'+3' Geel

Casper de Norre

25' Geel

Lukasz Teodorczyk

36' Geel

Dennis Appiah

39' Geel

Uroš Spajic

48' Geel

Josué Sá

62' Wissel

in: Mohammed Dauda
out: Massimo Bruno

74' Wissel

in: Ryota Morioka
out: Josué Sá
in: Alexis Saelemaekers
out: Alexandru Chipciu
Start wedstrijd 20:31 Plaats Sint-Truiden Stadion Stayen Toeschouwers 10 433 Scheidsrechter Nathan Verboomen

De malaise bij Anderlecht is compleet: nederlaag tegen STVV en vijfde opeenvolgende match zonder zege

Anderlecht blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen. Het verloor na een flauwe vertoning terecht van STVV en mocht zelfs nog blij zijn dat het maar 1-0 werd op Stayen. Zo sluit paars-wit een woelige week af met een tweede nederlaag op een rij. Anderlecht kon al vijf wedstrijden niet meer winnen en dreigt zijn derde plaats kwijt te raken aan AA Gent.

Anderlecht begon opnieuw met heel wat jonkies op de bank, maar slechts één verrassende naam in de ploeg. Alexandru Chipicu was de surprise van chef HVH. De Roemeen begon op de rechterkant, Ryota Morioka viel naast de basiself. De youngsters Amuzu, Dauda, Bornauw, Saelemaekers en Dante zaten op de bank. Bij STVV koos Jonas De Roeck voor een behoudende opstelling met Botaka en Vetokele op de bank.

Anderlecht begon goed aan de wedstrijd, maar dat leek niet van tel voor de meegereisde supporters uit Brussel. Na een kwartier spelen gooide een deel van de fans voetzoekers en rookbommen op het veld. Ingrijpen van de stadionomroeper hielp niet, omdat de rook niet snel wegtrok zag scheidsrechter Verboomen zich genoodzaakt om de wedstrijd tien minuten stil te leggen.

Knappe goal

Na de onderbreking hadden de spelers het duidelijk moeilijk om opnieuw in het tempo te komen, maar het was STVV dat de irritante onderbreking het best had verteerd. Na een halfuur kwamen de Kanaries dan ook - volledig verdiend - op voorsprong. Chuba Akpom, de huurling van Arsenal, haalde van buiten de zestien uit met een schuiver. Matz Sels werd niet geholpen door zijn verdediging en was geklopt: 1-0 voor STVV.

Anderlecht opnieuw KO, maar op slag van rust kon het zelfs nog iets zwaarder worden. De bal ging namelijk op de stip nadat scheids Verboomen hands had gezien bij Josue Sa, maar Akpom faalde en zag zijn (onterechte) elfmeter gestopt door Sels. Zo stond de 1-0 nog steeds op het bord halfweg na een vreemde eerste periode.

Bijna 2-0

Ook in de tweede helft echter geen beterschap voor Anderlecht. Daar konden ook de jonkies van Hein niets meer aan veranderen, want Mohammed Dauda en Alexis Saelemaekers werden voor de leeuwen geworpen. Net als Ryota Morioka, maar de ingevallen Japanner kon geen verschil maken. Anderlecht mocht daarentegen nog tevreden zijn dat het maar 1-0 was, want Jonathan Legear kreeg de bal er vanuit een scherpe hoek nét niet in.

Zo blijft Anderlecht voorlopig derde, maar als Gent dit weekend wint van KV Mechelen, is paars-wit de derde plaats kwijt aan de Buffalo’s. STVV springt op zijn beurt naar de achtste plaats en blijft zo in de running voor Play-off 1.