© Fotomontage GVA

Stormy Daniels moet vandaag getuigen tegen Donald Trump in zwijggeldproces

Pornoactrice Stormy Daniels zal naar verwachting vandaag getuigen in het strafproces tegen Donald Trump in New York. Dat melden Amerikaanse media bij monde van Daniels’ advocaat.

mts
Bron: NBC, AP

Het proces draait rond de betaling van 130.000 dollar zwijggeld aan Stormy Daniels, die tijdens de presidentscampagne van 2016 wilde onthullen dat ze een affaire had gehad met Donald Trump. Zwijggeld betalen is op zich niet illegaal, maar de ex-president zou het geld destijds terugbetaald hebben aan zijn toenmalige advocaat Michael Cohen met campagnefondsen, en die betaling in de boekhouding hebben laten opnemen als “juridische kosten”. In totaal wordt Trump beschuldigd van 34 strafbare feiten.

LEES OOK. Trump weigert opnieuw te zwijgen over proces: 1.000 dollar boete en rechter dreigt met celstraf

Donald Trump zelf ontkent ooit een affaire gehad te hebben met Stormy Daniels. Hij houdt al jarenlang vol dat het gaat om een politiek gemotiveerd proces en een heksenjacht. De Republikein lijkt het niet te kunnen laten zijn onvrede over de rechtsgang publiekelijk kenbaar te maken, hoewel de rechter hem een spreekverbod heeft opgelegd. Trump kreeg van rechter Juan Merchan maandag al voor de tiende keer een boete van 1.000 dollar opgelegd omdat hij dat spreekverbod aan zijn laars lapt. Trump heeft al meermaals juryleden aangevallen op zijn eigen sociale medium Truth Social en bij andere media, en volgens Merchan brengt hij die zo in gevaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER