NBA. Houston Rockets scoren 50(!) punten in één kwart, Utah Jazz bezorgen Westbrook kopzorgen

© AFP

Houston heeft zijn ticket voor de halve finales van de Western Conference bijna beet. Het klopte maandag op de vierde speeldag in de eerste ronde van de play-offs in de Noord-Amerikaanse profbasketcompetitie NBA Minnesota met 119-100. In de tussenstand leidt Houston met 3-1.

Houston kon rekenen op een sterke James Harden, die 36 punten voor zijn rekening nam. Vooral in het derde kwart kwam het team sterk voor de dag. Het scoorde toen maar liefst vijftig punten, een clubrecord. Ook Chris Paul (25 ptn), Eric Gordon (18 ptn) en Trevor Ariza (15 ptn) hadden hun aandeel in de zege.

Aan de overzijde trof Karl-Anthony Towns 22 keer raak, maar dat mocht dus niet baten. Houston leidt na vier onderlinge duels met 3-1. Als het woensdag in eigen huis nogmaals wint, is de kwalificatie voor de halve finales een feit.

Ook Utah staat dicht bij de halve finales, na een 113-96 overwinning tegen Oklahoma City. De 21-jarige Donovan Mitchell was in het winnende kamp met 33 punten de grote uitblinker. Utah staat in de onderlinge duels met 3-1 voor tegen de ploeg van regerende MVP Russell Westbrook (23 ptn). Wint het woensdag in Oklahoma, is het zeker van de volgende ronde.

Het team dat vier keer wint, stoot door naar de halve finales in zijn Conference.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen