Bpost waarschuwt voor misleidende sms: “Reageer er niet op”

© belga

Oplichters maken opnieuw lustig gebruik van Bpost om aan je gegevens te komen. Meerdere mensen kregen vandaag een sms van het bedrijf waarin stond dat ze een prijs gewonnen hadden, maar Bpost heeft niets met de sms te maken.

nkdr

De berichtjes zijn telkens op dezelfde manier opgebouwd. Eerst een referentienummer om geloofwaardigheid op te bouwen, daarna de mededeling dat de ontvanger een prijs gewonnen heeft of dat er een pakje klaarligt.

Om die prijs te claimen of het pakje te kunnen afhalen, dien je volgens de sms door te klikken op een link, waarna je gevraagd wordt je bankgegevens en persoonlijke info achter te laten. Bpost heeft echter niets met de sms te maken en je gegevens gaan zo rechtstreeks naar de oplichters die er wel achter zitten.

“Deze berichten komen niet van bpost, reageer er dus niet op en deel je persoonlijke gegevens niet”, waarschuwt Bpost op Facebook. “Ontvang je een sms of een email die aan deze beschrijving voldoet? Klik dan niet op de link en verwijder het bericht.”

“Heb je al geklikt? Vul het achterliggende formulier dan niet (verder) in en breek elke interactie af. Stuur verdachte berichten door naar verdacht@safeonweb.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen