Antwerpen krijgt eigen cadeaubon

Een tegenbeweging tegen de e-commerce, zo noemt Unizo Antwerpenvoorzitter Nico Volckeryck de nieuwe ‘Cadeaubon Antwerpen’.

De bon kan online worden aangekocht, maar moet offline gespendeerd worden.

evw

De cadeaubon werd gisteren gelanceerd en is een idee van Antwerpse ondernemers. “Met dit initiatief zorgen we ervoor dat de consument van achter de computer opnieuw naar de winkelstraten wordt geleid”, aldus Volckeryck, die ook voorzitter is van handelaarsvereniging Quartier National. “Mensen kopen de cadeaubon online en kunnen die ofwel per post laten bezorgen, ofwel zelf afdrukken en als cadeau aan iemand schenken.”

Op dit ogenblik kan de cadeaubon al in zo’n zestig winkels en horecazaken worden gebruikt. “Het gaat allemaal om kleine, unieke zaakjes in Antwerpen. Je hoeft de bon ook niet in één winkel op te souperen. Je kan het bedrag verspreid spenderen.”

Peter van het project is schepen van Middenstand Koen Kennis (N-VA). “Dit versterkt winkeliers en zorgt ervoor dat mensen niet alleen hun cadeaucheque kunnen verzilveren, maar ook genieten en bijdragen aan de gezellige sfeer in Antwerpen.”

Bedoeling is dat het systeem wordt uitgerold over zo veel mogelijk kleine zaken in Antwerpen en haar districten. “Doordat je kan kiezen om het geld te besteden aan zowel shoppen als eten en hopelijk in de toekomst ook aan een hotelverblijf, verkopen we met deze cadeaubon Antwerpen als totaalbelevenis”, zegt Volckeryck. “Voor ons handelaars is dit een manier om ons te wapenen tegen het geweld van de e-commerce. Met dit initiatief doen ook wij mee aan het smart shoppen.”

www.cadeaubonantwerpen.be