© Stijn Van de Sande

Kortsluiting veroorzaakt woningbrand

Er is zondagmorgen brand uitgebroken in een woning in

de Twaalfbunder in Booischot (Heist-op-den-Berg). Een bewoner

en een brandweerman werden lichtgewond overgebracht naar

het ziekenhuis. De schade is groot.

svds, tdk

Het vuur ontstond omstreeks half elf zondagvoormiddag in een elektriciteitskast in de gang van een huis in de Twaalfbunder in Booischot. Een kortsluiting ligt vermoedelijk aan de basis van de brand. De bewoners probeerden het vuur nog te blussen met een brandblusapparaat uit hun auto, maar dat lukte niet. Een achterbuur belde de brandweer toen hij uitzonderlijk veel rook opmerkte.

“Toen de brandweer van de hulpverleningszone Rivierenland, posten Putte en Heist-op-den-Berg, arriveerde, ging het al om een uitslaande brand”, zegt brandweerofficier Rudy Nuyens. “Het gaat om een woning in een smalle, doodlopende straat, wat het niet makkelijk maakte om met onze brandweerwagens tot vlak bij het huis te geraken. Er kwam dus het nodige organisatiewerk aan te pas. Al was het vuur gelukkig tamelijk snel onder controle van zodra we de bluswerken konden aanvatten.”

De schade aan het huis is groot. Vooral de benedenverdieping is zwaar getroffen. Boven is er ook veel rookschade. Twee mensen werden met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. “De bewoners van het huis, een jong koppel met een kindje, hadden de brand zelf opgemerkt en waren gelukkig snel buiten. Al had de man wel te veel rook ingeademd. Hij werd voor de zekerheid met de ziekenwagen afgevoerd”, klinkt het. “Ook een brandweerman raakte licht gekwetst. Tijdens het blussen viel hij van de trap en liep averij op aan zijn knie.”

De woning is onbewoonbaar, het getroffen gezin kan terecht bij familie.