Streaming

HBO Max vanaf 1 juli in België

HBO Max: vanaf 1 juli officieel beschikbaar in België, maar officieus al vanaf 11 juni.© NurPhoto via Getty Images

Het was al bekend dat HBO Max naar België zou komen, maar Warner Bros. Discovery heeft ook een lanceerdatum bekendgemaakt: 1 juli 2024. Concurrent Streamz kan de meest recente HBO-reeksen nog enkele maanden in zijn aanbod houden.

Max De Moor

De zomervakantie begint met een verschuiving in het streaminglandschap: op 1 juli wordt de streamingdienst HBO Max officieel gelanceerd in België. Dat heeft moederbedrijf Warner Bros. Discovery bekendgemaakt. HBO Max combineert de topreeksen van de Amerikaanse zender HBO met het reality-aanbod van Discovery. De streamingdienst probeert ook sportliefhebbers te verleiden: de Olympische Spelen van Parijs zullen er volledig live te zien zijn. Voor een meerprijs van 5 euro per maand kunnen zij ook de topsportevenementen van het Eurosports premium-abonnement bekijken via HBO Max.

De prijs van een standaardabonnement zal 9,99 euro per maand bedragen en laat toe om op 2 apparaten simultaan te streamen. Wie bereid is om er reclame bij te nemen, betaalt maar 5,99 euro per maand. Voor een premiumformule wordt 13,99 euro aangerekend. Dan kunnen kijkers op vier apparaten tegelijk streamen en kunt u meer afleveringen downloaden om later offline te bekijken.

1 juli geldt als officiële lanceerdatum, maar officieus kunt u de nieuwe streamingdienst al op 11 juni uittesten. Tijdens deze periode zullen bepaalde titels enkel beschikbaar zijn in het Engels en het Frans. De volledige catalogus met Nederlandstalige ondertitels zal vanaf begin juli beschikbaar zijn.

Zachte overgang bij Streamz

De komst van HBO Max betekent een verdere versplintering van het streaminglandschap in Vlaanderen. Wie voorheen pakweg The White Lotus, Succession of Game of thrones – bekende reeksen uit de stal van HBO – wilde bekijken, kon daarvoor terecht bij Streamz, de joint venture tussen Telenet en DPG Media. Maar die catalogus verhuist vanaf 1 juli naar HBO Max.

Streamz voorziet wel in een overgangsperiode voor recente reeksen: series die het afgelopen jaar zijn uitgekomen (sinds juli 2023 en nog tot 30 juni 2024), profiteren nog van een licentie die zes tot twaalf maanden geldig blijft. The regime met Kate Winslet en Matthias Schoenaerts zal u bijvoorbeeld nog tot 5 maart 2025 op Streamz kunnen terugvinden. Ook het tweede seizoen van de Game of thrones-prequel House of the dragon verschijnt vanaf 17 juni tegelijk op Streamz en HBO Max.