© CREDIT: Carlo Coppejans

Zijtribunes in stadion Berchem Sport gaan begin juni tegen de vlakte

De jaren geleden, om veiligheidsredenen, gesloten zijtribunes in het stadion van Berchem Sport op het Rooi worden op 4 juni gesloopt. De staantribune, langs de kant van de Roderveldlaan blijft voorlopig.

Patrick Van de Perre

Tegen de start van het nieuwe voetbalseizoen, zal het Rooi er totaal anders uitzien. De tribunes achter de beide doelen worden 4 juni gesloopt en vervangen door taluds. Die zullen ervoor zorgen dat de structuur en vorm van het oude stadion enigszins behouden blijft. De historische toeganspoort, langs de zijde van de Berchemstadionstraat blijft staan. Recent hielden supporters nog een pleidooi om de poort te behouden. Dat zal, na overleg tussen het stadsbestuur en de club, nu ook gebeuren.

Aan de rest van het stadion zal voorlopig weinig veranderen. “De staantribune, langs de kant van de Roderveldlaan, blijft behouden. Het is de bedoeling dat ook die op termijn verdwijnt, maar dat zal pas over een aantal maanden gebeuren”, zegt adviseur Tom Brees op het kabinet van de schepen voor Sport, Ludo Van Campenhout (N-VA).

Ook de jeugdkantine en de cafetaria verdwijnen voorlopig niet. “Zeker voor de jeugdkantine moet er eerst een nieuwbouw zijn voor er gesloopt wordt. Maar ook dat is een klus voor een latere fase”, vervolgt Tom Brees. De bedoeling is door nieuwbouw en renovatie een stadion met 4.000 plekken neer te zetten. In principe moet het stadion dan geschikt zijn voor voetbal in 1B.

“Voor de sloop van de zijtribunes hebben we een bedrag van 300.000 euro uitgetrokken. Verder heeft het stadsbestuur nog eens drie miljoen euro gereserveerd om het stadion op te knappen”, zegt Tom Brees. Een exacte timing voor deze fase is er nog niet. “Dat zal de komende twee seizoenen uitgevoerd worden. Ook de toekomst van de hoofdtribune moet nog besproken worden. Renovatie is hier een optie.”