AP
Volledig scherm
PREMIUM
© AP

Steden verzuipen in de toeristen (en zo lossen we dat op)

Eindelijk vakantie. Lekker weg, uitrusten, op avontuur. Denkt u ook even aan het veelkoppige monster dat massatoerisme is?

28 reacties

  • Leopold Vanhoof

    6 jaar geleden
    Ik zou er voor geen geld van de wereld willen tussen zitten of liggen.
  • Albert Jacobs

    6 jaar geleden
    Moeten het niet ver zoeken, kom eens naar onze Belgische kust, de vaste bewoners gaan lopen van de miserie van de toeristen
  • Danny den Hollander

    6 jaar geleden
    in mijn hele jeugd zijn we eens naar Cadzand Bad in Zeeuws Vlaanderen geweest en in Givet in Noord Frankrijk, nu ga ik 4 tot 6 keer per jaar op vakantie, en rustig naar de Caribbean, Dubai of de Grand Canaria's.
  • ANN LIMBOS

    6 jaar geleden
    Ga " Te Voet ". Nog gezond ook !
  • Gudo Courtois

    6 jaar geleden
    Zoals in Andalouzië einde ze zijn de toeristen beu, maar als we er niet in massa zouden naartoe gegaan zijn in vorige eeuw, dan waren ze nog aan ‘t vissen elke dag voor hun eten. Idem in Turkije, Marocco, Tunesië, Egypte etc.
  1. Naar elkaar zwaaien, nummers uitwisselen en twerkcompetities: rechtstreeks portaal tussen New York en Dublin is ware trekpleister (maar soms loopt het ook mis)

    Naar elkaar zwaaien, nummers uitwisse­len en twerkcompe­ti­ties: recht­streeks portaal tussen New York en Dublin is ware trekpleis­ter (maar soms loopt het ook mis)

    24 uur per dag live in contact staan met mensen die 5.000 kilometer verderop leven. Dat is het concept van The Portal, een technologisch kunstwerk dat Dublin en New York met elkaar verbindt. Toevallige voorbijgangers krijgen de kans om naar elkaar te zwaaien, meer flirterige types twerken en wisselen nummers uit. In een mum van tijd is de spitsvondige creatie uitgegroeid tot een ware trekpleister, maar soms loopt het ook mis. Zo liet een Ier op het grote scherm een foto zien van het traumatische moment waarop het tweede vliegtuig zich in de WTC-toren boorde. Een vrouw moest ook al opgepakt worden omdat ze haar kleren uitdeed.
  2. Weg met al die Instagram-toeristen: Japan blokkeert prachtig uitzicht op Mount Fuji met lelijk scherm

    Weg met al die Instagram-toeristen: Japan blokkeert prachtig uitzicht op Mount Fuji met lelijk scherm

    Een prachtige vulkaan die boven een simpele, ietwat lelijke kruidenierswinkel uittorent. Het absurde plaatje is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de populairste Instagramspots ter wereld. Honderden vakantiegangers gaan hier dagelijks op de foto en veroorzaken daardoor immense drukte. Japan is dat meer dan zat en neemt nu een drastische maatregel om het prachtige uitzicht op Mount Fuji voorgoed te verpesten. “Sorry dat we dit moeten doen”, klinkt het.