Vader Dieter en dochter Femke, met de steen die de inbrekers gebruikten om het raam te breken.© djr

Dieven brengen schade toe aan huis van Dieter (44), maar geraken niet binnen: “Gelukkig lag die stok aan de schuifdeur”

Wevelgem -

Dinsdagavond laat werd Femke (22) gewekt door lawaai. Toen dat niet ophield, wekte ze haar vader Dieter (44) en zijn verloofde. Beneden bleek dat dieven hadden geprobeerd om in te breken. Een dief die zich op het dak van de garage verborg kon net ontkomen. “Gelukkig van die stok aan de schuifdeur, laat het een waarschuwing zijn.”

Joerie Dewagenaere

Femke Langedock (22) ging omstreeks 21.30 uur slapen, haar vader Dieter (44) en zijn verloofde lagen ook net in hun warme nest. Een rustige nacht ging het gezin uit de Karekietenstraat in Wevelgem echter niet tegemoet.

Omstreeks 22.45 uur werd Femke wakker door lawaai. “De buren, dacht ik. Maar het bleef maar duren”, vertelt ze. “Ik ging daarop naar het toilet en hoorde nog meer lawaai. Ik dacht dat het mijn papa was die beneden iets had laten vallen maar die bleek in zijn bed te liggen.”

Politie snel ter plaatse

Met z’n drieën gingen ze op de toppen van de tenen naar beneden, terwijl het lawaai bleef aanhouden. Toen ze de deur van de leefruimte openden en het licht aanlegden, merkten ze dat het raam van de schuifdeur kapot was geslagen. “We belden meteen de politie, die in twee minuten te plaatse was.” (Lees verder onder de foto)

Toen ze beneden kwamen zagen ze meteen de schade.© djr

Ze konden enkel nog de schade vaststellen. “Met een koevoet hadden ze proberen binnen te komen. Toen dat niet lukte hebben ze met een steen uit de tuin het raam proberen te breken.”

Camera’s kapot

De politie vertrok en Dieter ging nog even de tuin om iets te halen uit de auto die in de garage aanpalend aan de tuin stond. “Hij had iets zien bewegen op het dak. Hij gebaarde van niks, kwam naar binnen, maande ons aan stil te zijn, deed zijn schoenen aan en stormde naar buiten. Daarop sprong hij op het dak – hoe hij het deed, we weten het nog altijd niet – en probeerde de dief te pakken.” (Lees verder onder de foto)

Dieter sprong nog op het dak waar zich een van de daders had verscholen, maar die kon net ontsnappen.© djr

Tevergeefs, want de man – 1,80 meter, normaal gebouwd en gehuld in zwarte kap – kon ontkomen. “Veel omschrijven konden we niet, maar we vermoeden dat ze minstens met twee waren”, meent Femke. “Ze wisten ook wat ze deden. Onze twee camera’s maakten ze kapot, die wisten ze dus hangen.”

Beangstigend

Het gezin meet nu de schade op. “Er is veel meer schade dan we eerst dachten. Ze probeerden op drie plaatsen binnen te geraken. Het kapotte raam wordt vervangen en we hangen al nieuwe camera’s op. Gelukkig geraakten ze niet binnen. Laat dat een waarschuwing en tip zijn. Wie een schuifdeur heeft, legt beter een stok zodat die niet open kan. Dat was ons geluk.” (Lees verder onder de foto)

Het kapotte raam is intussen weg.© djr

Een geluk bij een ongeluk, want dat was het vooral. “We zijn nog altijd aan het bekomen. Het is zo beangstigend om mee te maken”, weet Femke. Haar papa knikt. “Je voelt je eigenlijk niet meer veilig in je eigen huis. Ik durf mijn aanstaande en mijn dochter ’s nachts niet meer alleen thuis laten.”

Onderzoek

De politie onderzoekt deze zaak en stelt dat deze poging tot inbraak om een alleenstaand feit ging. “Met de vermoedelijke dader mogelijk nog ter plaatse, werd een zoektocht in de nabije buurt uitgevoerd. Helaas werd niemand aangetroffen”, zegt woordvoerster van de politiezone Grensleie Mégane Coussaert.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER