Ook strafvermindering voor klokkenluider WhatsAppberichten Hasseltse Sportschool

Ook de klokkenluider van de groep geschorste leerkrachten van de Hasseltse sportschool krijgt een strafvermindering. Hij krijgt een schorsing van 5 maanden in plaats van 11. Eerder deze week werd ook de straf van enkele van zijn collega's ingekort.

Het probleem in de Hasseltse Sportschool kwam aan het licht in april, toen een klokkenluider enkele berichten die uitgewisseld werden tussen de leerkrachten in een WhatsAppgroep aan het licht bracht. De berichten zouden haatdragende boodschappen bevatten, met homofobe en racistische uitspraken. De leerkrachten uit het groepje kregen na een tuchtprocedure elk een straf opgelegd. Het ging over ontslagen, schorsingen en terbeschikkingstellingen. 

De kamer van beroep van het gemeenschapsonderwijs verminderde eerder deze week de straf van enkele leerkrachten. Nu heeft ook de klokkenluider, die zelf in het WhatsAppgroepje zat, een strafvermindering gekregen. Hij kreeg eerst een schorsing van 11 maanden, die is nu teruggebracht tot een schorsing van 5 maanden. 

Meest gelezen