Hier herleven de fifties en sixties onder de kerktoren

© jhp

Ontmoetingsruimte ‘t Moment, schuin tegenover de kerk van Meise, is weer open. Nieuwe uitbaters Dieter Van Humbeek en Marina Demol, uit Grimbergen, gaven het interieur een gezellige retrolook en vergasten toekomstige bezoekers op blues- en andere concerten.

Joris Herpol

Dieter Van Humbeek (59) en Marina Demol (52) wonen in Grimbergen en hebben al jaren een passie voor de jaren vijftig. Hun woning is dan ook helemaal in die stijl ingericht. Nu verhuist het koppel een deel van zijn retromeubilair naar ontmoetingsruimte ‘t Moment, dat ze als nieuwe uitbaters zopas hebben heropend.

“Dit is hier onze tweede thuis”, zegt Dieter Van Humbeek. “We wilden graag iets creatiefs doen en de uitbating van ‘t Moment was een mooie opportuniteit. We namen een jukebox uit onze collectie mee en installeerden die hier. Wie zin heeft om een bluesnummer op te zetten, kan dat hier gratis doen. De jukebox dateert uit 1964 en is gevuld met vinylsingles uit die periode.”

Vintage tafels en stoelen

Het echtpaar verhuisde ook originele vintage tafels en stoelen van de eigen privéwoning naar ‘t Moment, net als typische email kasten en zelfs een oude koelkast. “Die doet het nog prima. Er zit zelfs een ijsblokjesmaker in”, zo gaat Marina verder. Zij werkt deeltijds als kinderbegeleidster. “Daarnaast zal ik dus samen met Dieter ‘t Moment openhouden. Elke donderdag en vrijdag zijn we vanaf 14 uur paraat. Met de markt op zaterdag vanaf 7.30 uur, en op zondag vanaf 8.30 uur.

Iedereen is welkom in ‘t Moment. “We krijgen inmiddels heel wat wandelaars over de vloer en er komen ook opnieuw kaarters. We willen het trefpunt van verenigingen en het gemeenschapsleven zijn, hier in Meise”, aldus nog de twee.

Verjaardags- of andere feestjes geven kan voortaan ook in ’t Moment, waar Marina en Dieter later ook kleine snacks willen aanbieden.

Jamsessies

Dieter is ook dj, met Studio 4. Al 46 jaar draait hij platen van alle stijlen. “Maar muziek uit de fifties en sixties zal je in ‘t Moment vaker door de luidspreker van onze jukebox horen schallen”, aldus Van Humbeek. “We plannen hier elke maand een optreden. Dat kan een blues- of jazzoptreden zijn, maar we heten ook lokale helden welkom. Jamsessies opzetten is ook een mogelijkheid.”

Het eerste optreden vindt plaats op vrijdagavond 1 maart, om 20 uur, met DC Snakebuster. De one-man-band brengt Amerikaanse bluesnummers. “Het optreden is gratis. We plannen met Jazz in Maazz ook een blues- of jazzoptreden en willen dat hier op termijn minstens één keer per maand doen.”

Om de passie voor de jaren vijftig en zestig helemaal door te trekken, heeft het echtpaar ook een Amerikaanse schoolbus uit 1964 gekocht. “Die hebben we helemaal vintage ingericht, inclusief toog. We verhuren de bus voor evenementen.”

Facebookpagina Cadi’s Diner Cafe.