Daarom duurt fileleed aan Temsebrug nog langer dan gepland

© dvk

Het oude gedeelte van de Temsebrug zou afgelopen zaterdag worden opengesteld maar een ongeval met een vrachtwagen stak daar een stokje voor.

dvk

Een vrachtwagen van meer dan 4,10 meter probeerde vrijdagavond onder een stelling door te rijden en raakte daarbij de hoogtebegrenzer. “De autobestuurders die gebruikmaken van de Scheldebruggen zullen daardoor nog tot 29 mei via één rijstrook in elke richting over de nieuwe brug moeten rijden”, klinkt het bij de lokale politie.

Aan de brug zijn sinds begin deze maand werken aan de gang, met grote verkeershinder tot gevolg. Bedoeling was om de oude Scheldebrug vanaf zaterdag weer open te stellen, zodat het verkeer over twee versmalde rijstroken kon, wat de hinder aanzienlijk zou verminderen. Maar daarop is het nu wachten tot 29 mei.

“Tijdens deze fase van de renovatiewerken worden de metalen geraamten van de brug gezandstraald en van een nieuw verfsysteem voorzien. Om de hinder te beperken gebruikt de aannemer een mobiele stelling.”

Vanaf 29 mei zullen twee versmalde rijstroken beschikbaar zijn voor het wegverkeer. Voor de veiligheid zal wel een snelheidsbeperking van 30 km/u worden ingesteld. “Voor het monteren, verplaatsen en demonteren van de mobiele stelling zal de aannemer de oude brug voor korte periodes volledig afsluiten.”

Dat gebeurt tot 29 mei, van 7 tot en met 10 juli, van 22 tot en met 26 september en van 8 tot en met 16 november.

De werken aan de Scheldebruggen zullen nog duren tot het najaar volgend jaar.