Het bijtincident speelde zich af op de kinderboerderij.© rr

Hond bijt driejarig meisje op kinderboerderij in Kiewit: slachtoffertje naar ziekenhuis

Een driejarig kindje is zondagnamiddag gewond geraakt toen ze werd gebeten door een hond. Het bijtincident deed zich voor aan de kinderboerderij in Kiewit, in Limburg. Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis.

ppn/geho

Volgens getuigen had het meisje een ernstige vleeswonde in de bovenarm. Nadat ze de eerste zorgen kreeg toegediend, werd het kindje naar het ziekenhuis overgebracht. Zondagavond was nog niet bekend hoe het met het meisje was gesteld.

Omstanders, onder wie de uitbaters van de kinderboerderij, reageerden vlak na de feiten alert en koelbloedig. Omdat er heel wat mensen getuige waren van de feiten, was er toch wel wat commotie. Zo zouden de mensen van de kinderboerderij een confrontatie tussen de vader van het slachtoffer en de hondeneigenaar op het nippertje hebben vermeden. Alle betrokken partijen oogden zwaar aangedaan.

Muilkorf

Dirk Roelandts, begeleider bij maatwerkbedrijf Koe-Vert dat de horeca uitbaat op de kinderboerderij, zag de aanval niet gebeuren, maar was wel bij de eersten om hulp te bieden. “Samen met een verpleegster. Ik heb het meisje in afwachting van de komst van de hulpdiensten onder meer een handdoek gegeven. Het kindje had een redelijk grote bijtwonde en was over haar toeren. De eigenaars van de hond, die met hun kinderen aanwezig waren in Kiewit, zijn op de kinderboerderij gebleven. Tegen de politie zouden ze hebben verklaard dat het niet het eerste bijtincident was. Hun hond droeg na de feiten een muilkorf. Wel bevestigt iedereen dat de viervoeter aan de leiband liep.”

Wat de precieze aanleiding van het incident is geweest, wordt onderzocht door de lokale politie Limburg Regio Hoofdstad (LRH). Zij kwamen ter plaatse en stelden een proces-verbaal op. Welke gevolgen het incident zal hebben voor de hond, naar verluidt een Mechelse herder, en het baasje, is nog verre van duidelijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER