Het hoofdkantoor van Booking.com in Amsterdam.
Volledig scherm
Het hoofdkantoor van Booking.com in Amsterdam. © anp

Volkomen legaal: Booking.com mijdt 715 miljoen euro aan winstbelasting

Online-reisorganisator Booking.com heeft over een periode van vijf jaar 715 miljoen euro winstbelasting uitgespaard. De Nederlandse Europarlementariër Paul Tang begrijpt er niets van dat dit volkomen legaal kon gebeuren.

31 reacties

  • Roland Vanlerberghe

    6 jaar geleden
    Dat zij dat kunnen doen ligt wel niet aan ons, het ligt aan de ............., vul dus zelf maar in, mocht deze vraag betrekking hebben op een grote opiniepeiling dan weet je op voorhand dat op het stippellijntje een bepaalde groep de absolute meerderheid gaat hebben.
  • Hugo Van Haevre

    6 jaar geleden
    En Jan met de pet zal het verschil wel bijleggen want zij kunnen niets anders dan betalen,wanneer gaat die rotpolitiek eens stoppen
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    We kunnen beter voor een regering kiezen die probeert deze wantoestanden te stoppen. Firma's mogen uiteraard winst maken maar waarom zouden ze daar geen eerlijke belasting op mogen betalen?
  • Otto-Jan Rongewaard

    6 jaar geleden
    Diensten, goederen en winsten ondervinden geen hinder van grenzen, maar oh wee als er een mens over de grens komt.
  • Fernand Beaumonde

    6 jaar geleden
    Als je fortuinen verdiend in bv Frankrijk hoor je daar ook je belastingen te betalen. Als ik van de Regering was zou ik al die sites die belastingen ontwijken laten blokkeren! Geen belastingen in België betalen is ook geen diensten leveren in België