Direct naar artikelinhoud

Vijf innovatieve huishoudtoestellen die je absoluut nodig hebt

Vijf innovatieve huishoudtoestellen die je absoluut nodig hebt
Beeld iRobot

Huis-, tuin- en keukenwerk hoeft niet meer zo vervelend te zijn als je een kleine 'upgrade' doorvoert in de apparatuur die je ervoor in huis hebt. Een aantal huishoudapparaten heeft de afgelopen jaren een opmerkelijke transformatie ondergaan. Vooral in deze vijf categorieën.

1 / Robotstofzuiger

De nieuwste generatie stofzuigers zorgt er in de eerste plaats voor dat je niet meer hoéft te stofzuigen: robotzuigers van merken als Samsung, LG Electronics, Dirt Devil en pionier en marktleider iRobot werken volledig autonoom de vertrekken van je woning af, en worden ook slimmer en slimmer in het herkennen van eventuele blijvende obstakels.

1 / Robotstofzuiger
Beeld PR

2 / Blender

Het belangrijkste element waarop fabrikanten van huishoudelektronica hun blenders constant verbeteren is natuurlijk hun kracht. Toestellen met een vermogen van 700 tot 1.200 watt zijn geen uitzondering meer. Bovendien groeit ook hun volume, en worden ze meer en meer uit duurzame materialen gemaakt.

Toon me alle blenders

2 / Blender
Beeld Philips

3 / Koffiezetapparaat

Consumenten zijn, ook thuis, fijnproevers geworden op gebied van koffie. En dus gaan merken als DeLonghi, Jura en Philips zich meer en meer op die markt gooien, met toestellen die je op koffie vanuit pads, gemalen vorm, bonen of filters trakteren. Bovendien beschikken de meeste van hen over een mooi design, en duiken de eerste 'smart' modellen op, die met je communiceren via een app op je smartphone.

Lees ook: onmisbaar gereedschap voor een nettere tuin

3 / Koffiezetapparaat
Beeld DeLonghi

4 / Gezonde friteuse

Frituren zonder frituurvet? Het kan al eventjes. Verscheidene fabrikanten hebben frituurketels op de markt waarmee je frieten worden gebakken door middel van een proces dat ze tegelijkertijd stoomt en grillt. Op die manier blijven ze even knapperig als frieten die in frituurolie zijn gebakken, maar bevatten ze liefst 80 procent minder vet. Het eerste apparaat dat op de markt kwam in dit segment is de AirFryer van Philips, maar er dook inmiddels concurrentie op van onder meer Inventum, Nova en Tefal.

4 / Gezonde friteuse
Beeld Philips

5 / Slimme(re) koelkast

Er staan grote veranderingen op til wat de koelkast betreft. Samsung en LG Electronics zijn beide bezig aan 'slimme' frigo's, die verbonden zijn met je thuisnetwerk. Maar het duurt nog wel eventjes voordat die 'smart fridges' op de markt komen. Lang genoeg, in ieder geval, om nog wel eventjes toe te komen met het klassieke model, al is er ook daarin al heel wat vernieuwing gekomen. Met een touchscreen aan de buitenkant, bijvoorbeeld.


Meer technologienieuws:
4K, Oled, HDR: wat betekent het allemaal?
Vijf smartphones waarvan de batterij een hele dag meegaat
Facebook neemt start-up over voor video-editingsoftware

5 / Slimme(re) koelkast
Beeld LG Electronics