Google Home, de slimme speaker waarmee je Google Assistent kan aanspreken.
Volledig scherm
Google Home, de slimme speaker waarmee je Google Assistent kan aanspreken. © AP

Google laat medewerkers meeluisteren naar gesprekken van Belgische gebruikers

Google zet werknemers in om naar opnames te luisteren die werden vastgelegd door een slimme speaker of een smartphone. Dat meldt VRT NWS op basis van eigen onderzoek. Bij een klein deel van de fragmenten zouden de gebruikers in kwestie zelfs niet beseffen dat ze worden opgenomen. Dat doet vragen rijzen over de privacy. Federaal minister van Privacy Philippe De Backer heeft al aan de Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) gevraagd de kwestie te onderzoeken.

17 reacties

  • Roger De Volder

    5 jaar geleden
    Weet dat Amazon verzekeringen verkoopt, medicatie enz ... niets te verbergen ...vergeet het maar, als je te dik bent, niet sport, beetje sportief rijdt (geen accident doet) enz zal je op termijn ongemerkt meer gaan betalen, hoewel je nooit iets voor hebt gehad ... dat is het gevaar, niets te verbergen staat niet gelijk aan een moord of zo ...
  • Jan Claes

    5 jaar geleden
    @Etienne Boeckx: vergeet die schadeclaims maar, we zijn hier niet in Amerika, bovendien bedrijf laat zich failliet verklaren en weg schadeclaim. Dit staat allemaal in de Algemene Voorwaarde die iedereen goedkeurt zonder ze te lezen. Doe er niet aan mee, vertel geen dingen die je zouden kunnen schade. Google gaat heus je vrijpartij niet publiceren.
  • carlos caballero

    5 jaar geleden
    shazam, waze en sommige spelconsoles kunnen ook afluisteren. Uw smart-tv of security-cam kunnen zelfs beelden ongemerkt doorsturen. Niet zo erg, Er worden immers oneindig veel verstuurd. Wie niets te verbergen heeft hoeft niets te vrezen.
  • ronny cuypers

    5 jaar geleden
    Dit kan dan ook niet anders. Als je wil dat je met spraakcommando's kan werken, dan moeten er analyses zijn om het systeem zo goed mogelijk bij te sturen en te verbeteren. Maar niemand wordt verplicht om deel te nemen. Dan zie ik het probleem echt niet.
  • paul lemmens

    5 jaar geleden
    waar is het probleem , je weet dit als je deze dingen koopt dus jou probleem , men moet niet proberen steeds eigen problemen op de gemeenschap af te schuiven daar zitten luiaards genoeg die er het probleem van de eeuw van maken