Larry (rechts) aan de toog van Moe’s tavern.© fox

Compleet onverwacht: scenaristen laten ‘Larry the barfly’ sterven in ‘The Simpsons’

Larry the barfly, al 35 jaar een regelmatig gezicht in de Amerikaanse animatiereeks The Simpsons, is overleden. De scenaristen besloten het personage op te offeren.

Afgelopen zondag, in de 765ste aflevering Cremains the day, werd de zwanenzang van Larry in het scenario gezet. Zijn dood kwam compleet onverwacht. Hij viel plots dood in Moe’s Tavern. Daarna kreeg de kijker ook nog de begrafenis te zien, die werd bijgewoond door onder meer Homer Simpson, Lenny en Carl. De personages moesten vaststellen dat ze Larry veel minder goed kenden dan dat ze jarenlang dachten, en dat bracht hen in conflict met hun geweten. Zeker als ze in een afscheidsspeech worden genoemd als zijn beste vrienden, hakt dat er bij hen in.

‘Larry the barfly’ was voor het eerst te zien in de serie op kerstdag 1989, in de aflevering Simpsons roasting on a open fire. Het was stemacteur Harry Shearer die het tekenfilmpersonage tot leven bracht. Hij behoort tot de vaste ploeg van The Simpsons, want hij is ook de stem achter Ned Flanders, Mr Burns en Waylon Smithers.

Het komt wel vaker voor dat de makers van The Simpsons beslissen om minder belangrijke personages na geruime tijd af te voeren. Dat gebeurde in het verleden ook al met Maude Flanders, Fat Tony en Bleeding Gums Murphy. The Simpsons gaan voorlopig al door tot mei 2025, want een poos geleden werd het contract met twee seizoenen tegelijk verlengd.

( tove)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER