© EPA-EFE

Minstens zes doden bij explosies tijdens nieuwjaarsviering in Kaboel

In het westen van de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn de feestelijkheden voor het nieuwe jaar opgeschrokken door verschillende explosies. Daarbij zijn zeker 6 doden en 23 gewonden. Op of rond 21 maart wordt Noroez, het Perzische Nieuwjaar, gevierd. Ook miljoenen Afghanen vieren die dag, maar voor islamextremisten is dat een heidens feest.

spa

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken werden de ontploffingen veroorzaakt door drie mijnen. De ontploffingen vonden plaats in de buurt van een bekend sjiitisch schrijn waar traditioneel nieuwjaarsfestiviteiten gehouden worden. Een van de mijnen zou achtergelaten zijn in de toiletten van een moskee, een tweede achter een ziekenhuis en een derde in een elektriciteitsteller.

De veiligheidsdiensten sloten alle wegen naar het schrijn af, berichtte een lokale tv-zender.

Een vierde mijn werd onschadelijk gemaakt, aldus een politiewoordvoerder. Er wordt gezocht naar mogelijke andere mijnen. Nog volgens de politiewoordvoerder gebeurden de explosies niet in de onmiddellijke buurt van de feestelijkheden.

De aanslag werd nog niet opgeëist. Vorig jaar voerde de terreurgroep IS in dezelfde wijk ook een aanslag uit in de marge van dezelfde feestelijkheden. Bij die zelfmoordaanslag kwamen 31 mensen om.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer