© Photonews

Artuur Peters en Bram Sikkens in finale K1 500 meter op WB kajak Duisburg

Op de wereldbeker kajak sprint in het Duitse Duisburg hebben Artuur Peters en Bram Sikkens zich zaterdag allebei voor de finale van de K1 500 meter geplaatst. Peters won zijn reeks en liet daarbij de zesde tijd van negen finalisten optekenen. Bram Sikkens, debutant in het World Cup circuit, werd in zijn reeks met de negende tijd tweede.

Peters toonde van in de eerste meters dat hij zijn race naar zilver in de K1 1.000 meter helemaal had verteerd. Hij peddelde zich meteen aan de leiding en gaf die ondanks fel aandringen van de Rus Aleksandr Sergeev niet meer uit handen.

Sikkens, die met zijn reekszege al verbaasde, ging zonder enig complex sterk van start in zijn eerste halve finale van een World Cup. Halweg kwam hij als vierde door. Hij pakte meteen daarna uit met een tussensprint en peddelde zich aan de leiding. De Zuid-Afrikaan Chrisjan Coetzee voelde het gevaar en ging in de slotmeters onze landgenoot voorbij. Sikkens sloeg wel de aanval van de Rus Dmitry Petaykin af en finishte op de fel begeerde tweede plaats

Twee Belgen dus in de finale van een niet-olympisch nummer. De toekomst is veelbelovend, want volgens technisch directeur Bob Maesen komt die K1 500 meter wel op het olympisch programma van de Spelen 2024.

Halve finales K1 500m (36 deelnemers, vier races, eerste twee en snelste derde naar A-finale):Derde reeks:1. Chrisjan Coetzee (ZAf) 1:40.6202. Bram Sikkens (Bel) 1:40.7653. Dmitry Petaykin (Rus) 1:40.899Vierde reeks:1. Artuur Peters (Bel) 1:40.2782. Aleksandr Sergeev (Rus)1:40.5603. Sergei Tokarnitskyi (Kaz) 1:41.012Artuur Peters (Neerpelt WC) en Bram Sikkens (KCC Mechelen) naar A-finale. Peeters had de 8e tijd op 36 deelnemers, de 6e van de finalisten, Sikkens de 11e tijd en de 9e van de finalisten.

Jonathan Delombaerde sprint zich vlot naar halve finales

Jonathan Delombaerde heeft zich zaterdag op de wereldbeker kajak sprint vlot voor de halve finales van de K1 200 meter geplaatst. De 24-jarige West-Vlaming peddelde zich naar de derde plaats in zijn reeks. Een plaats bij de eerste zeven was voldoende. Delombaerde liet de zevende tijd op vijfenveertig deelnemers optekenen.

K1 200m (45 deelnemers, vijf reeksen, eerste zeven naar halve finales):.