Karlien De Voecht in het huidige, overvolle Turnhoutse museumdepot.© Mia Uydens

Museumraad dringt aan op nieuwe opslagplaats: “Huidig depot staat ambities in de weg”

Turnhout -

De Turnhoutse museumraad dringt aan op de inrichting van een nieuw erfgoeddepot, dat een optimale bewaring garandeert. Dit is de prioritaire wens die is vervat in het memorandum van de adviesraad.

Net als andere adviesraden stelt ook de museumraad naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen een memorandum op. De stedelijke musea zijn de voorbije jaren verwend. Met hogere Vlaamse subsidies kon het personeelskader worden uitgebreid met onder andere wetenschappelijke medewerkers. De museumraad dringt wel aan op een duurzame structurele verankering van deze functies. “Wetenschappelijke studie is een noodzakelijke voorwaarde voor een kwaliteitsvolle museum- en publiekswerking.”

Het museumdepot is een groot pijnpunt voor de ambities van de Turnhoutse musea. “Het bestaande depot strookt niet met de ambities uit het beleidsplan. De raad dringt aan op een nieuwe erfgoeddepot, dat een optimale bewaring garandeert, een regionaal depot met bij voorkeur een actief deel dat de collectie kan ontsluiten voor het publiek.”

Het stadhuis op de Grote Markt zou na een grondige verbouwing een optie kunnen zijn. (gvn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Turnhout