© PzMechelenWillebroek

Duizend reizigers op defecte trein in Mechelen na 3 uur geëvacueerd

De zowat 1.000 reizigers die sinds 16.45 uur geblokkeerd zaten aan boord van een defecte trein in Mechelen, zijn ongeveer drie uur later kunnen overstappen op een andere trein. Dat meldt woordvoerder Thomas Baeken van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel maandagavond.

bap

De trein die de getroffen passagiers kwam ophalen, reed in eerste instantie door naar het station van Mechelen. Daar zouden de passagiers wafels en water krijgen alvorens hun reis voort te zetten, maar volgens berichten op Twitter kreeg alvast niet iedereen een versnapering te pakken.

De defecte trein zal worden weggesleept. Nadien zal een werktrein van Infrabel de bovenleiding inspecteren om te bekijken of er veel schade is.

De trein was onderweg van Charleroi naar Antwerpen-Centraal toen de bovenleiding brak. Vervolgens stond de trein uren stil ter hoogte van Mechelen-Zuid.

Treinverkeer

Het treinverkeer ondervindt vertragingen tussen Weerde en Mechelen. Door de hinder zijn de IC-treinen van Charleroi-Zuid naar Antwerpen-Centraal afgeschaft tussen Brussel-Zuid en Antwerpen-Centraal. De IC-treinen van Brussel-Zuid naar Essen rijden ook niet.

De IC-trein van Charleroi-Zuid naar Antwerpen-Centraal stopt uitzonderlijk in stations Mechelen-Nekkerspoel, Mortsel-Oude God en Vilvoorde. De reizigers met bestemming Vilvoorde kunnen gebruikmaken van de L-trein.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER