Radio2

Walter Grootaers is helemaal terug na zware kankerbehandeling: "Ik voel mij goed, het gaat elke dag beter"

"Het gaat goed met mij, ik ben kankervrij!" Dat vertelt een opgeluchte Walter Grootaers bij Radio2. De muzikant brengt vandaag voor het eerst nieuwe muziek uit na een maandenlange kankerbehandeling. Een jaar geleden werd bij Grootaers leverkanker vastgesteld. Ook over De Kreuners heeft de muzikant goed nieuws. 

"Ik voel mij goed. Fysiek ben ik nog niet op het niveau waar ik graag zou zitten, maar het gaat elke dag beter." Dat vertelt hij in 'Radio2 Spits'. "Ik ben sinds kort ook weer aan het fitnessen."

Een jaar geleden is bij Grootaers leverkanker vastgesteld. "Ik wist gelukkig snel dat ik zou kunnen genezen", vertelt hij. "Maar het ging in het begin wel om een tumor van 12 centimer breed. Na enkele maanden immuuntherapie was die nog 6 centimer, en kon hij weggehaald worden met een operatie. Daarna volgde nog immuuntherapie, maar intussen zijn er geen kankercellen meer in mijn lichaam."

"EĂ©n keer per maand moest ik naar het ziekenhuis in Leuven voor die immuuntherapie. Wat bijwerkingen betreft, viel dat wel mee. Ik was vooral heel uitgedroogd en vermoeid, maar ik heb mijn behandeling gelukkig thuis kunnen doorstaan."

Ik heb nooit veel alcohol gedronken, wél vrachtwagens cola per dag

De lever van Grootaers was nog in vrij goede staat, waardoor een transplantatie niet nodig bleek. "Ik heb bijvoorbeeld ook nooit veel alcohol gedronken in mijn leven", duidt hij aan als mogelijke verklaring. "Wél ben ik een fervent drinker van frisdrank. Ik dronk vrachtwagens cola per dag. Daar moet ik nu dus een beetje in minderen", lacht hij. 

Ook op muzikaal vlak is Walter Grootaers helemaal terug. Vandaag brengt hij twee nieuwe singles uit:  'Iedere dag' en de ballade 'Plaats in je hart'. In oktober komt er een volledig album.

Over De Kreuners heeft Grootaers ook goed nieuws: "We gaan binnenkort iets eten met de hele bende en praten over hoe we het gaan aanpakken. Maar we komen sowieso terug, al zal het nog niet voor dit jaar zijn. Maar in 2025 gaan we weer optreden."

Meest gelezen