Ruben Hellemans.© Jan Van der Perre

ALLEMAAL ANTWERPEN: “Als ik een jaar naar Rotterdam ga, denk ik dat ik mooie dingen kan maken”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Ruben Hellemans (18).

Margot De Clercq

“Ik woon in Mortsel en dat vind ik voorlopig ideaal. Je bent vlak bij de stad, maar hebt toch nog die rust. Daar kan ik ook altijd terecht voor mijn jeugdvrienden. Al sinds mijn vijf jaar speel ik voetbal. Dat is nog steeds meerdere keren per week, en op zaterdag een match. Maar het is meer voor de hechte vriendengroep dan voor de sport hoor. Ik haal er meer plezier uit om bij hen te zijn dan dat we echt de overwinning halen.”

“Mijn eerste semester is al heel goed gegaan, ik denk wel dat ik de juiste keuze heb gemaakt met mijn richting Journalistiek. Het was best verrassend dat de examens zo goed gingen, maar ik denk gewoon dat ik beter voorbereid was. Ook al was het een grote aanpassing, vergeleken met leren in het middelbaar.”

“Nu heb ik veel moeten schrijven, maar ik droom ervan om documentaires te maken. Mijn voorkeur gaat uit naar de televisiewereld. Ik denk dat ik echt beter zou worden en mooie dingen kan maken, als ik me er een jaar goed in verdiep, bijvoorbeeld door ervaring op te doen in Rotterdam.” (mdcl)

Ruben Hellemans© Jan Van der Perre

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Allemaal Antwerpen