Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Anderlecht gooit 2-0-bonus te grabbel tegen Fenerbahce

Beeld BELGA

RSC Anderlecht heeft donderdagavond op de derde speeldag in groep D van de Europa League 2-2 gelijk gespeeld tegen het Turkse Fenerbahçe. Paars-wit kwam tegen de Turkse vicekampioen 2-0 voor, maar gaf die voorsprong na de pauze in enkele minuten tijd uit handen.

To Dimata or not to Dimata, dat bleek de hamvraag voor aanvang. Neen, was het antwoord. De aanvaller Dimata raakte niet tijdig fit en stond niet eens op het wedstrijdblad tegen de Turken.  Paars-wit startte met veel enthousiasme en had na vijf minuten de 1-0 al aan de voet.

Twitter bericht wordt geladen...

Hoofdopdracht na de rust: de zege veiligstellen. En Anderlecht leek te slagen in dat opzet toen het de voorsprong verdubbelde. Na vier minuten hing Anderlecht met 2-2 in de touwen. Paars-wit sprokkelt zijn eerste punt in groep D, maar hoopte ongetwijfeld op meer. Nog dit: in dezelfde groep blijft Dinamo Zagreb foutloos (9/9) na een 1-2-zege bij Spartak Trnava.