Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

‘De slimste mens ter wereld’ schakelt een versnelling hoger

Onder meer deze Layla El-Dekmak mag vanavond de finaleweken van ‘De Slimste Mens’ aftrappen.Beeld VIER

Quizzers moeten we het misschien niet meer vertellen, maar vanaf vanavond steekt De slimste mens ter wereld een tandje bij, en begint de eerste finaleweek. Heeft u liever iets met wat meer gewicht om de dag af te sluiten? Dan hebben we ook enkele sterke documentaires als tv-tip. Het volledige tv-overzicht vindt u hier.

De slimste mens ter wereld

Start van de eerste van twee finaleweken. Vanavond wordt het een mediastrijd, want Radio1-stem Layla El-Dekmak, StuBru-stem Michèle Cuvelier en Eén-nieuwsanker Annelies Van Herck treden in het strijdperk.

Om 21.30 uur op VIER.

DM Zapt

Krijg het beste van tv en Netflix via Messenger

Onze gratis chatbot DM Zapt is de beste manier om nieuwe series en tv-programma's te ontdekken:

Ja, ik wil tv-tips!

Lotgenoten

Reportagereeks met  reconstructies van grote rampen in Vlaanderen, gepresenteerd door Julie Colpaert.

In mei 2013 leeft de bevolking van Wetteren dagenlang in angst nadat een goederentrein met giftig materiaal op de lijn Brussel-Gent ontspoorde. Eén man liet het leven, een woonwijk vlakbij moest helemaal worden ontruimd en honderd mensen moesten met vergiftigingsverschijnselen naar het ziekenhuis.

Om 21.35 uur op vtm.

Ruim 5 jaar geleden zorgde een treinongeval voor onrust in en nabij Wetteren.Beeld Tim Dirven

On Her Shoulders

Documentaire waarin Alexandria Bombach een portret schetst van de Jezidische mensenrechtenactiviste Nadia Murad Basee, die eerder dit jaar de Nobelprijs voor de Vrede in ontvangst mocht nemen. De vrouw werd in 2014 als jonge jezidi ontvoerd door IS en gedurende drie maanden als seksslavin gevangen gehouden. In 2015 getuigde ze voor de VN-Veiligheidsraad over de gruwel die haar en haar volk overkomen waren. 

Om 23.05 uur op Nederland 2.

Verdacht

De hoofdpersonen in deze documentaire verschillen in leeftijd en afkomst en hebben uiteenlopende beroepen: installateur, leraar, advocaat, militair, politieagent. Ze hebben echter één overeenkomst: de politie wil op straat regelmatig van ze weten wie ze zijn, wat ze op die plek doen en waar ze naartoe gaan.

In de NPO-documentaire Verdacht gaan we de impact na van de houding van de politie op deze burgers.

Om 21.05 uur op Nederland 2.

De feestkeuken van Sofie

Culinair magazine waarin Sofie Dumont de 15 favoriete feestgerechten van de Vlamingen bereidt. Deze week kookt Sofie met Ruth Beeckmans, en staan er scampi diabolique op het menu.

Om 18u op vtm.