Acteur Russell Brand (48) laat zich dopen in Theems om verleden achter zich te laten: “Geeft mij de kans om te sterven en herboren te worden”

Comedian en acteur Russell Brand (48) heeft zich laten dopen in de Theems. Dat laat hij zelf weten via sociale media. De Brit werd meermaals beschuldigd van seksueel misbruik en noemt de doop “een opportuniteit om het verleden achter te laten”.

fdb

“Het was een ongelooflijke, diepgaande ervaring”, zegt Britse acteur over zijn doop in de Theems. “De doop geeft mij de kans om te sterven en herboren te worden”, zegt de Brit. “Het voelt alsof er een nieuwe bron in mij is ingeschakeld.”

De comedian laat zich dopen, nog geen jaar nadat hij meermaals beschuldigd werd van seksueel misbruik. Zo werd Brand beschuldigd door vier vrouwen van verkrachting, aanranding en emotioneel misbruik, dat plaatsvond tijdens de hoogdagen van zijn carrière, tussen 2006 en 2013. De beschuldigingen werden in september 2023 geuit in een uitvoerig onderzoek van de krant The Sunday Times, en maakten ook deel uit van een documentaire in het Channel 4-programma Dispatches. De Brit heeft die beschuldigingen echter steeds ontkend.

LEES OOK. Britse komiek Russell Brand aangeklaagd voor grensoverschrijdend gedrag in VS

Sinds december heeft Brand een aantal video’s en foto’s op sociale media geplaatst waarin hij zijn relatie met het christendom bespreekt. Met bijna 4 miljoen volgers, blijft de comedian aan populariteit winnen, ondanks de beschuldigingen die momenteel boven zijn hoofd hangen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER