Hij doet beter dan Kevin De Bruyne en Charles De Ketelaere: zo straf zijn de statistieken van Union-draaischijf Cameron Puertas

Cameron Puertas (25) maakte tegen Antwerp (4-1) met twee doelpunten opnieuw indruk. Wat statistieken betreft, is de Spaanse Zwitser van Union ondertussen zelfs één van de strafste middenvelders van Europa.

Cameron Puertas was dit seizoen, in alle competities samen, al goed voor 14 goals en 21 assists. Hij was zo in totaal betrokken bij liefst 35 doelpunten. De middenvelder van Union is daarmee niet alleen één van de strafste spelers uit de Jupiler Pro League, de Spaanse Zwitser kan qua cijfers zelfs wedijveren met enkele van de grootste spelers uit Europa.

In de tien grootste Europese competities waren slechts twee middenvelders dit seizoen al bij meer doelpunten betrokken dan Puertas: Cole Palmer was bij Chelsea al goed voor 25 doelpunten en 13 assists, Florian Wirtz zit bij Duits kampioen Bayer Leverkusen aan respectievelijk zeventien en negentien stuks. Puertas, die in totaal bij 35 goals betrokken was, staat zo op een straffe derde plaats. Pedro Gonçalves van het Portugese Sporting en Real Madrid-middenvelder Jude Bellignham, die respectievelijk bij 34 en 31 goals betrokken waren, vervolledigen de top vijf.

LEES OOK. Antwerp likt zijn wonden na de 0 op 6 tegen Union: “Ons plan in de bekerfinale zal anders zijn”

Puertas laat verder onder meer Kevin De Bruyne (bij 22 doelpunten betrokken) en Charles De Ketelaere (bij 19 doelpunten betrokken) achter zich. In het geval van de twee Rode Duivels moet wel de kanttekening worden gemaakt dat ze een stuk minder wedstrijden speelden dan Puertas. De eerstvolgende Jupiler Pro League-middenvelder in het rijtje is Hans Vanaken. De aanvoerder van Club Brugge was met tien goals en elf assists in totaal betrokken bij 21 goals.(YBW)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER