© mia uydens

Eindelijk goed nieuws, na de verwoestende storm: kantine Merksplas SK krijgt volgende week nooddak

Het bestuur van voetbalclub Merksplas SK zat vrijdagavond samen voor een crisisvergadering. Als alles meezit, gaat de kantine volgend weekend gedeeltelijk weer open. Ze was zwaar beschadigd door de storm.

Ronny van den Ackerveken

De stormwind rukte donderdag de roofing los van het dak van de kantine. Ook vier grote ramen sneuvelden. De technische dienst van de gemeente heeft een zeil over het beschadigde deel van het dak gelegd. De kapotte ramen zijn dichtgemaakt met houten panelen. De thuiswedstrijden van dit weekend zijn afgelast.

"We hopen dat kantine volgend weekend met weliswaar beperkte capaciteit weer open kan", zegt bestuurslid Jef Van Dun van Merksplas SK. "Dinsdag en woensdag wordt een nooddak gelegd. Donderdag komt een poetsploeg van de verzekering langs. Daarna gaan we met een aantal vrijwilligers de kantine in orde brengen. Omdat de houten panelen in de vier vernielde ramen nog even blijven staan, kan dat gedeelte van het gebouw niet gebruikt worden." Maandag wordt een architectenbureau gecontacteerd. Dat moet een plan opmaken voor de herstellingen.

Afgraven

Op het A-terrein en in de neutrale zone zijn glasscherven en brokstukken gevallen. De kleinste deeltjes kunnen een probleem opleveren voor de veiligheid. "Een firma voor terreinverzorging komt volgende week langs. Mogelijk moet een deel van het veld een tiental centimter afgegraven worden. Dan zouden er grasrollen gelegd moeten worden. Aan de voetbalbond gaan we vragen om de thuiswedstrijd van het eerste elftal tegen Schriek op 28 januari uit te stellen. De jeugdelftallen kunnen op de andere velden spelen. De kleedkamers zijn gelukkig intact gebleven", vertelt Jef Van Dun.

De quiz van 26 januari wordt uitgesteld naar een latere datum. Over de risicowedstrijd tegen Racing Mechelen op 11 februari moet nog een beslissing genomen worden. "Het voetbalseizoen loopt nog tot april. Ideaal zou zijn als direct daarna de renovatiewerken kunnen starten, maar we beseffen dat dat kort dag gaat zijn. De gemeente, die eigenaar is van het gebouw, werkt zeer goed mee", aldus Jef Van Dun.