Bryan Adinany tekende voor twee seizoenen.© Lierse

VOETBALCHALLENGER PRO LEAGUE

Tweede zomeraanwinst is binnen: Lierse strikt met Bryan Adinany bijkomende spits

Lier -

Lierse heeft zijn tweede zomeraanwinst beet. Na de komst van middenvelder Emmanuel Matuta versterken de Pallieters zich met Bryan Adinany, een 1,87 meter lange centrumspits. De 24-jarige Fransman tekende voor twee seizoenen met optie op een bijkomend jaar op het Lisp.

Kurt Guldentops

Bryan Adinany genoot zijn jeugdopleiding bij de Franse topklasser Rennes, maar zijn debuut bij de grote jongens maakte hij op achttienjarige leeftijd bij Châteauroux. Na een omzwerving in Italië bij Gozzano in de Serie C keerde hij terug naar Frankrijk, waar hij vorig seizoen actief was bij vierdeklasser Le Puy. Adinany, die al geselecteerd werd voor de nationale ploeg van de Comoren, scoorde er zeven keer in 22 competitieduels en was daarnaast ook nog goed voor vier bekergoals in zes matchen. Hij trof onder meer raak in de kwartfinale tegen Rennes, zijn ex-club.

Met zijn spelstijl en sterke prestaties kwam Adinany op de radar van diverse clubs uit de Ligue II, de Zwitserse eerste klasse en de Nederlandse Eredivisie. Uiteindelijk was het Lierse dat deze week aan het langste eind trok. De offensieve kracht werd veelvuldig gevolgd door sportief verantwoordelijke Jonathan Kindermans en ook coach Sven Vandenbroeck zette met veel enthousiasme het licht op groen.

Adinany werkte dinsdag met succes zijn medische testen af in Lier om vervolgens een contract voor twee seizoenen met optie op een bijkomend jaar te ondertekenen. Voor Bryan Adinany komt zo opnieuw een droom in vervulling om op zijn 24ste weer volwaardig profvoetballer te worden.

Vertrek Oulare?

De komst van de nieuwe aanvaller onderstreept andermaal dat de status van Obbi Oulare ondanks een nog lopende verbintenis wankel is op het Lisp. Onder de vleugels van coach Sven Vandenbroeck kwam Oulare in het slot van de vorige competitie amper nog aan de bak en de speler zelf kreeg enkele weken geleden ook te horen bij een degelijk bod te mogen vertrekken bij geel-zwart. De aanvaller wees een opportuniteit uit Engeland af en wordt ook aangeboden op de Turkse voetbalmarkt, waar hij momenteel overigens met vakantie is.

MEER OVER Challenger Pro League

Meer sportnieuws