Met zijn tweede zege bevestigt Vydt zijn uitstekend seizoen.© Geert De Rycke

Wielrennen Nieuwelingen

Op wielen gekregen van zijn overleden pépé viert Jules Vydt tweede zege in eigen streek: “Jammer dat hij dit niet meer mag meemaken”

SInaai -

Hoewel hij één van de jongste nieuwelingen van het peloton is, heeft Jules Vydt (Van Moer Logistics Cycling Team) toch al twee overwinningen achter zijn naam. In Sinaai klopte hij het hele pak in een massaspurt en eerder was hij ook al de beste in Ledegem.

Ivan Elegeert

“Het was heel moeilijk om in Sinaai weg te raken”, begint Vydt. “Ik heb het één keer geprobeerd, maar het was nog ver en ik kreeg niemand mee. Dus heb ik me weer laten inlopen, maar ik bleef wel altijd vooraan in het peloton koersen. Want op het parcours lagen twee kasseistroken met daarna een fietsstrook van een halve meter. Met een peloton van tachtig renners weet je dat het dan zaak is om daar bij de eersten op te draaien. Want niemand wil graag op de kasseien rijden. Die lagen er vuil en soms ook nog wat nat bij”, aldus de winnaar.

“In de laatste kilometer probeerde Daan Van Raemdonck, gegangmaakt door een ploegmakker, alsnog weg te rijden. Het duo kreeg een kloofje van zo’n twintig meter. Op honderdvijftig meter van de streep begon Daan te spurten en ik moest toen nog twee lengtes goedmaken. Pas in de laatste tientallen meters kreeg ik de kloof gedicht.”

Vydt wil zich ook de volgende weken en maanden beperken tot één wedstrijd per week.© Erik Westerlinck

Met zijn tweede zege bevestigt Vydt zijn uitstekend seizoen. Naast zijn twee zeges pakte hij ook al een heel reeks ereplaatsen. “Alleen de Herman Van Springel Classic viel wat tegen. Mogelijk had ik daar wat last van de warmte, maar verder ben ik inderdaad wel tevreden”, vervolgt de 14-jarige Belselenaar die na afloop ook heel wat lof had voor de organisatoren in Sinaai. “Ik wil hen en al die andere mensen die deze koersen organiseren bedanken. Zij stoppen hier immers veel tijd en moeite in. Het was leuk om eens dichtbij huis te kunnen koersen. Alleen jammer dat mijn pépé dit niet meer mocht meemaken. Hij overleed onverwachts in maart. Hij kocht me net voor zijn overlijden nog nieuwe wielen, waarmee ik nu mijn eerste koersen win...”

Ervaring

Vydt wil zich ook de volgende weken en maanden beperken tot één wedstrijd per week. “In de examenperiode gaat de riem er ook even af. Ik ben nog maar twee jaar aan het koersen nadat ik eerder in de atletiek actief was. Maar door een kwetsuur moest ik daarmee stoppen. Ik wil dan ook niet te veel hooi op de vork nemen. Ik hoop wel om in enkele grotere koersen te kunnen starten om zo ervaring op te doen voor volgend seizoen”, rondt Vydt af.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER