Het gemeentebestuur van Stekene gaat op zoek naar lokale kunstenaars.© Belga

Gemeente zoekt lokale kunstenaars

Stekene -

De gemeente Stekene organiseert in 2024 voor de vierde keer ‘Amateurkunst in de kijker’. Lokale kunstenaars, zowel amateur als professioneel, kunnen deelnemen, maar ook al wie in de vrije tijd bezig is met kunst of wie zichzelf op een originele manier aan een publiek wil tonen.

Ivan Elegeert

De gemeente daagt haar inwoners uit om van 30 november tot 8 december 2024 hun talent in de schijnwerpers te plaatsen. Met ‘talent’ of ‘kunst’ in de ruime zin van het woord, alles is mogelijk: een open atelier, tentoonstelling, workshop, concert, filmvoorstelling, dans- of theatervoorstelling, een eigen festival, …

“De gemeente zorgt voor ondersteuning”, zegt cultuurschepen Gunter van Campenhout (Gemeentebelangen). “Zo coördineren we het lokale programma, brengen we eventueel activiteiten samen onder één noemer, zorgen we voor logistieke ondersteuning van de amateurkunstenaars, voorzien we eventueel een locatie en zorgen we voor promotie via de gemeentelijke communicatiekanalen.”

Deelnemen kan individueel of met een vereniging. Inschrijven kan tot 1 juni 2024 bij de dienst Cultuur via mail naar cultuur@stekene.be of via het inschrijvingsformulier op de website (e-loket). Meer informatie is terug te vinden op www.stekene.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER