VASTGOEDEXPERT. Hoeveel is mijn twee-slaapkamer appartement waard?

Het zonnige terras aan de woonkamer, de vlotte verbinding richting autosnelweg, op wandelafstand van de winkels, en de ondergrondse autostaanplaats zijn slechts enkele troeven. Het appartement is ideaal voor jonge koppels of voor oudere mensen die kleiner en dichter bij het centrum willen wonen.

Kizzy van Horne

Waar? Maasmechelen

Wat? Het appartement uit 2004 heeft een bewoonbare oppervlakte van 95 m². Het ligt op de tweede verdieping en is bereikbaar met de lift. Via de hal heb je toegang tot de leefruimte met een woonkamer en aansluitend een keuken. Vanuit de woonkamer ga je naar het terras aan de achterzijde van het gebouw. Het appartement omvat ook een bergruimte, twee slaapkamers en een badkamer met ligbad met douchescherm. In de kelder is er een eigen parkeerplaats en een berging.

De bewoners? “We hebben hier zeven jaar heel graag gewoond. De ligging is uitstekend, je kan te voet naar de winkels. Doordat het terras aan de achterzijde ligt, heb je geen last van de drukke weg. Met parkeerruimte in de kelder moet je ook niet zoeken naar parkeerplaats. Het is een mooie blok met fijne buren. We hebben zelf iets meer ruimte nodig, daarom verhuizen we.”

De vastgoedexpert? “Het appartement is heel gunstig gelegen langs de Rijksweg in Maasmechelen. Shoppingcentra liggen vlak bij, maar ook de autosnelweg is gemakkelijk bereikbaar. Ondanks dat je langs een drukke weg woont, is er weinig overlast. Woonkamer en terras liggen aan de achterzijde. Je kijkt er uit op de binnentuin. Ook rij je via een zijweg in en uit de ondergrondse parking. Het appartement uit 2004 is heel goed onderhouden en mits een likje verf is het dan ook instapklaar. Het is een praktisch appartement met overal tegelvloeren, ingericht in een tijdloze stijl en met twee mooie slaapkamers. We mikken hier op jong en oud. Het is ideaal voor starters, voor kleine gezinnen met één kind, maar ook voor gepensioneerden is het vanwege de aanwezigheid van de lift en centrale ligging interessant.”

Conclusie? “Als je kijkt naar de woonoppervlakte, de staat en de leeftijd van het appartement ligt het in een zeer goede prijsklasse. Het kan daarom ook interessant zijn om het als investering te kopen.”

De vastgoedexpert: We spraken deze week met Kelly Traen van vastgoedkantoor Lumaro. Kelly zit meer dan tien jaar in het vak.

DE PRIJSBAROMETER. Hoeveel is hetzelfde type appartement elders in Limburg waard?

TONGEREN

Vraagprijs? 150.000 euro

Wat?Dit centraal gelegen appartement heeft een bewoonbare oppervlakte van 85 m². Via de hal bereik je de ruime living met eetplaats. Het omvat een keuken, twee slaapkamers en een extra kelderberging. Het appartement op de zesde verdieping is bereikbaar met de lift en biedt een mooi uitzicht over Tongeren.

Te koop? www.goed-gevonden.be

HASSELT

Vraagprijs? 169.000 euro

Wat?Op wandelafstand van het centrum ligt dit appartement met een woonoppervlakte van 92 m². Via de hal heb je toegang tot elke ruimte. De woon- en eetkamer vormen één geheel met aansluitend de keuken. Verder zijn er twee slaapkamers, waarvan eentje met toegang tot het balkon, en een badkamer met douche. In de kelder is er een autostaanplaats en een kelderberging.

Te koop? www.immogroep5.be

SINT-TRUIDEN

Vraagprijs?165.000 euro

Wat? Dit te renoveren appartement ligt op enkele stappen van het station en het stadsver-nieuwingproject Gazometer. Het heeft een woonoppervlakte van 80 m². Via de hal op de tweede verdieping bereik je de living met aansluitend een open keuken, de nachthal, berging, badkamer en twee slaapkamers. Aan de voorzijde ligt een balkon en er is een autostaanplaats.

Te koop?www.rtvastgoed.be

BORGLOON

Vraagprijs?179.000 euro

Wat? Dit appartement uit 1992 is dit jaar volledig vernieuwd. Het appartement op de derde verdieping heeft een woonoppervlakte van 77 m². De hal geeft toegang tot de leefruimte met ingerichte keuken. Er zijn twee slaapkamers en een mooie badkamer met hoekdouche. Aan het appartement is een zuidgericht terras van 17 m². Bij deze flat hoort ook een kelderberging.

Te koop? www.hetimmohuis.be