© Jef Wijckmans

Voormalige vriendengroep maakt doorstart

ACH JA is een nieuwe vereniging in Aartselaar. Het zijn oudere jongeren die hun jeugd willen herbeleven. Vrijdag organiseren ze in gelegenheidscafé ’t Veurleste aan de Lindenboslaan 2 een eerste muziekavond.

Jef Wijckmans

In de jaren zeventig ontstond in Aartselaar de vriendengroep AGJAA wat stond voor ActieGroep Jeugd Aartselaar. De toen 17-jarige vrienden kwamen geregeld samen voor gezellige babbelmomenten en organiseerden ook uitstappen en wandelingen. Bij het ouder worden zorgden trouwen, huisje bouwen en kinderen dat er minder tijd overbleef en de groep ophield te bestaan.

Omdat ze terug over meer vrije tijd beschikken en geregeld samenkomen nog best leuk vonden werd beslist om een echte herstart van de vereniging te maken. Het initiatief werd onlangs officieel een VZW waarvoor statuten werden opgesteld. Hierin staat dat ze zich belangeloos inzetten voor het goede doel en jong talent uit de regio een platform willen aanbieden.

Op vrijdag 23 maart vanaf 20u hebben ze een eerste organisatie in die zin op de agenda geplaatst. In gelegenheidscafé ’t Veurleste, de ruimte naast zaal De Koekoek aan de Lindenboslaan 2 krijgt Adriaan ‘Jahdri’ Adriaensen een platform om zijn muzikaal talent te tonen. Het gaat om een 22-jarige jazzgitarist en musicus uit buurgemeente Schelle.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER