© REUTERS

13-jarige Palestijnse jongen overleefde luchtaanval in november, maar sterft nu bij levering van voedselhulp

De dertienjarige Zein Oroq, die in november een Israëlische luchtaanval overleefde, is omgekomen tijdens een dropping van hulpgoederen. Dat meldt onder meer The Guardian. “Het was een echte stormloop, iedereen had honger.”

FDB
Bron: The Guardian, Reuters

Zein Oroq zat vast onder het puin na een Israëlische luchtaanval. 17 familieleden van de Palestijnse jongen overleefden de aanval niet. De dertienjarige wel, ondanks zijn verwondingen. “God heeft hem toen gered”, zei zijn vader nog tegen persagentschap Reuters.

Vorige week, tijdens een dropping van hulpgoederen, is de jongen geraakt door een van de pakketten. Hij probeerde er een blikje tuinbonen, rijst en meel te pakken te krijgen. “Terwijl de parachutes neerdaalden, kreeg Zein een kist tegen zijn hoofd. Niemand merkte hem op. Het was een echte stormloop, iedereen had honger”, zegt de opa van de jongen.

LEES OOK. Satellietbeelden bewijzen: Israëlische tanks waren wél vlakbij toen zesjarige Hind gedood werd

De vader en opa van Zein.© REUTERS

“Terwijl de parachutes vielen, raakte een hulpkist zijn hoofd. Bovendien lette de stormloop van mensen die op de doos afkwamen niet op de jongen – ze hadden ook honger”, aldus zijn vader, Mahmoud. “Dus zijn hoofd werd gesneden en hij raakte gewond. Hij kreeg breuken in het bekken, de schedel en de buik. Door de stroom van mensen nam de druk op hem toe.” Zein werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij zondag overleed.

© REUTERS

Het is niet de eerste keer dat deze voedselpakketten voor problemen zorgen. Op 5 maart kwamen 5 mensen om en vielen er 10 gewonden wanneer de parachute van een voedselpakket niet openging. Het pakket viel in volle vaart op de grond. Op 26 maart verdronken minstens 12 mensen toen ze de voedselpakketten die in de zee waren beland probeerden te bemachtigen.