© AFP

Titelverdediger Barcelona is eerste finalist in Champions League voor vrouwen na winst tegen Chelsea

FC Barcelona staat voor het vierde seizoen op rij in de finale van de Champions League in het vrouwenvoetbal. De Catalaanse vrouwen wonnen op Stamford Bridge hun terugwedstrijd in de halve finales met 0-2 bij Chelsea. De Londense club had vorige week in het heenduel aan het langste eind getrokken (0-1).

Bron: BELGA

Barcelona kwam halverwege de eerste helft op voorsprong dankzij een rake knal van Gouden Bal Aitana Bonmati. Haar gekruist schot week af onderweg en liet Chelsea-doelvrouw Hannah Hampton kansloos.

De Blues moesten na een uur met een speelster minder verder na een tweede gele kaart voor Kadeisha Buchanan. Barcelona buitte vervolgens het overtal uit en Fridolina Rolfo besliste een kwartier voor tijd de partij vanop de stip.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Barcelona staat voor het vierde seizoen op rij in de finale, voor de vijfde keer in de laatste zes seizoenen. De Catalaanse vrouwen wonnen de Champions League in 2021 en 2023.

Zondag staat de terugwedstrijd in de tweede halve finale op het programma. PSG ontvangt dan in het Parc des Princes Olympique Lyon voor een nieuw Frans onderonsje. Het heenduel in Lyon eindigde vorige week op 3-2. De finale wordt op 25 mei gespeeld in San Mamés in Bilbao.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer