© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

1 / 6
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Binnenkort starten de werken in de Isabellalei en Marcel De Backerstraat

De heraanleg van de Isabellalei en de Marcel De Backerstraat start in het voorjaar. Twee jaar geleden kregen de bewoners de kans hun wensen en mening over de nieuwe aanleg kenbaar te maken. “We hebben rekening gehouden met hun opmerkingen. In april vorig jaar werd hen het definitief project voorgesteld”, zegt Ludo Van Reusel (N-VA), districtsschepen voor openbare werken.

Marc Wouters

Samen met Rio-Link investeert het district in een grondige aanpak van de Marcel De Backerstraat en de Isabellalei. “Onze ambitie is om beide straten veiliger te maken voor fietsers en voetgangers”, zegt Ludo Van Reusel. “Het concept voldoet aan een aantal voorwaarden rond mobiliteit die eigen zijn aan woonstraten zoals zone 30 en gemengd verkeer.” Het groene karakter van de straat wordt behouden en zelfs versterkt. In het deel van de Marcel De Backerstraat, tussen de Isabellalei en de Veltwijcklaan komt er een trottoir aan één kant van de straat. Aan de kant van het Hof De Bist komt een gracht die moet helpen om regenwater op te vangen en te laten insijpelen.

De bestaande asverschuiving op het kruispunt met de Marcel De Backerstraat en de Isabellalei en de asverschuivingen in de Isabellalei gaan er uit. Op die manier komen er meer parkeerplaatsen vrij en wordt extra groen aangeplant. Hier wordt de rijbaan versmald en er komen er verkeersplateaus. Op verzoek van de bewoners komt er in de Isabellalei en de Marcel De Backerstraat (deel naar de Kapelsesteenweg) iets smallere trottoirs, zodat parkeren aan beide kanten mogelijk wordt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER