Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen.
Volledig scherm
Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen. © X

Groet de opperpinguïn: Elon Musk drijft spot met rivalen na grote panne

De storing bij Facebook en Instagram is na anderhalf uur opgelost. Gebruikers hebben weer toegang tot de apps, bevestigde Meta-woordvoerder Andy Stone. Een “technisch probleem” lag aan de oorzaak. Elon Musk, de grote baas van X, maakte handig gebruik van de panne om de spot te drijven met zijn rivalen.

  1. Premier dient klacht in nadat lokale radiopresentator oproept om hem 'neer te knallen’: “Ik besef dat het totaal verkeerde uitspraak was”
    Update

    Premier dient klacht in nadat lokale radiopre­sen­ta­tor oproept om hem 'neer te knallen’: “Ik besef dat het totaal verkeerde uitspraak was”

    Een presentator van lokale radiozender Waregem1 heeft in zijn uitzending opgeroepen om premier Alexander De Croo neer te knallen. Hij deed dat naar aanleiding van de moordpoging op de Slowaakse premier Robert Fico. Ludiek bedoeld, klinkt het achteraf, maar zo kwam het niet over bij heel wat luisteraars. De premier diende intussen klacht in, meldt zijn woordvoerder. De presentator, die met onmiddellijke ingang werd geschorst, biedt via zijn advocaat zijn excuses aan. “Indien minister De Croo hiertoe bereid is, wil ik een bemiddelingsgesprek aangaan”, klinkt het.
    Waregem
  2. “Ik schilder de wereld zoals ik ernaar kijk”: kunstenaar reageert zelf op ‘lelijk portret’ van Australische miljardair

    “Ik schilder de wereld zoals ik ernaar kijk”: kunstenaar reageert zelf op ‘lelijk portret’ van Australi­sche miljardair

    De Australische miljardair Gina Rinehart (70) heeft het belangrijkste museum van Canberra gevraagd een portret van haar te verwijderen omdat ze het kunstwerk niet geslaagd vindt. Het schilderij van Vincent Namatjira hangt tussen 20 andere portretten van bijvoorbeeld koningin Elizabeth II en de voormalige premier Julia Gillard op een tentoonstelling in de National Gallery of Australia. “Ik schilder de wereld zoals ik ernaar kijk”, reageert de bekroonde kunstenaar op alle heisa.