Direct naar artikelinhoud
tv-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Io sono l'amoreBeeld rv

Zaterdagavond is filmavond! En voor liefhebbers heeft de tv-wereld heel wat moois in de aanbieding van onder meer George Lucas, Tim Burton en Disney. Dit zijn onze tv-tips. Het volledige overzicht vindt u hier.

Innocent

David Collins wordt na zeven jaar gevangenisstraf onverwacht vrijgesproken voor de moord op zijn vrouw. Hij wil wraak, gerechtigheid én de voogdij over zijn kinderen Jack en Rosie. Dat laatste is een grote schok voor Alice, de zus van zijn overleden vrouw, die samen met haar man Rob al die jaren de zorg voor de kinderen op zich heeft genomen.

Twee zaterdagen en vier afleveringen lang zal deze Britse miniserie uit 2017 je in de ban houden met dit verhaal waarin alle personages wel wat te verbergen hebben.

Om 20.35 op Canvas.

Edward Scissorhands

Een oma vertelt aan haar kleindochter waar de sneeuw vandaan komt. De sneeuwmaker heet Edward Scissorhands en woont in het kasteel hoog op de heuvel. Hij is de laatste, onafgewerkte creatie van een bizarre uitvinder die er jarenlang in zijn eentje leefde, afgezonderd van de andere bewoners van de residentiële wijk.

Dit fantasievolle drama markeerde de eerste samenwerking tussen acteur Johnny Depp en regisseur Tim Burton. Het beviel beide excentriekelingen uitstekend. Ze maakten daarna samen nog de films Ed Wood, Sleepy Hollow, Charlie and the Chocolate Factory, Corpse Bride, de musical Sweeney Todd en Alice in Wonderland.

Om 20.40 op Eén.

American Graffiti

Vier jaar voor hij zijn eerste Star Wars-film voltooide, leverde de 29-jarige George Lucas met American Graffiti een beklijvende, intelligente tienerfilm af. Het verhaal over de vier vrienden speelt zich af begin jaren 60, net voor Amerika zijn onschuld zou verliezen met de moord op Kennedy, de seksuele revolutie en het Vietnam-debacle. Onder meer The Beach Boys, Chuck Berry, Buddy Holly en Fats Domino zorgen voor een passende, nostalgische soundtrack.

Om 20.40 uur op CAZ.

Zootopia

Zootopia is een grote stad, verdeeld in verschillende wijken waar zowel roofdieren als prooien in harmonie met elkaar wonen. De sluwe vos Nick Wilde moet op de vlucht slaan wanneer hij onterecht beschuldigd wordt van een misdaad. Het zelfingenomen konijn Judy Hopps, de beste agent van Zootopia, zit hem op de hielen.

De 55ste animatiefilm van Disney is een onderhoudende en knotsgekke prent die zwaar op de lachspieren werkt dankzij intelligente grappen en oogstrelende beelden. Bovendien verstopten de makers er nog een mooie en frisse boodschap over diversiteit in. De film kreeg er 45 internationale prijzen, waaronder een Oscar, voor in de plaats.

Om 20.55 uur op vtm.

Io sono l'amore

De aristocratische Italiaanse familie Recchi komt samen in hun imposante landhuis in Milaan om de verjaardag van de pater familias te vieren. Wanneer opa zijn plannen voor de bedrijfsovername bekend maakt, begint de etiquette van de familie scheurtjes te vertonen. Door tal van onthullingen en de aanwezigheid van een knappe chef-kok bouwen de spanningen zich steeds verder op.

Tilda Swinton laat zich verleiden in dit verschroeiend en magistraal in beeld gebracht liefdesliaison van Luca Guadagnino, de maker van het alombejubelde Call Me By Your Name (2017). Het maken van de film nam maar liefst elf jaar in beslag.

Om 23.50 op NPO 2.