Direct naar artikelinhoud
Thaise voetballertjes

Elon Musk biedt Britse duiker excuses aan na pedo-opmerking

Elon Musk.Beeld AFP

Zakenman Elon Musk heeft op Twitter zijn excuses aangeboden aan de reddingsduiker die hij uitmaakte voor pedofiel. "Ik reageerde uit woede", klinkt het.

De Brit Vernon Unsworth had de toorn van de Tesla-baas over zich afroepen door kritiek te uiten op het aanbod van Musk om een miniduikboot beschikbaar te stellen bij de reddingsoperatie in Thailand, waar een team jonge voetballers vastzat in een grot. In een tweet had Musk de duiker ervan beschuldigd een pedofiel te zijn.

Musk laat nu via Twitter weten dat hij zijn uitbarsting betreurt. Hij schrijft dat hij uit woede reageerde omdat Unsworth "meerdere onwaarheden in de mond had genomen en had voorgesteld dat ik een seksuele handeling zou uitvoeren met de miniduikboot". Maar "zijn acties tegen mij kunnen geen rechtvaardiging zijn voor mijn acties tegen hem, en daarom bied ik mijn excuses aan", voegt de zakenman eraan toe.

De zakenman biedt naast Unsworth ook zijn eigen bedrijven excuses aan. "Ik ben als enige verantwoordelijk voor deze fout", concludeert hij. "Het spijt me oprecht als ik iemand pijn gedaan heb."

Musk had veel kritiek gekregen na zijn uitbarsting over de vrijwilliger. Dat had ook negatieve gevolgen voor de beurskoers van Tesla.

Twitter bericht wordt geladen...